Ashura (eigen foto's)

Ashura Bij terugkomst vertelden de PSD-ers mij dat er een feest gaande was, met heel veel vlaggen op straat en ‘s avonds veel muziek en zang vlakbij. Tot laat in de avond, blijkbaar. Inderdaad, op de terugweg, in de straffe noordenwind, die het onaangenaam fris  maakte de afgelopen weken, vele, vele vlaggen boven de huizen uit. Forse vlaggen in de kleuren die hier passen: helder rood een groen, maar ook vooral veel zwarte vlaggen, in rijen langs de straten. Op de stoepen overal tenten, waarin men thee kon drinken zo te zien, en soms ook eten. Bij terugkomst even nagevraagd wat er gevierd werd. Men  vierde  niets, was het antwoord, men herdacht de dood van Iman Hoessein. Aan de plaatjes op de vlaggen te zien door onthoofding. Dat wordt tien dagen lang herdacht, met veel gebed, veel bij elkaar komen, als ware het een wake. En culminerend in de echte datum met daarna nog een paar dagen. De info is nogal afwijkend hier en daar, dus het kan ook net even anders zijn. Vasten hoort er ook bij en, iets wat we elk jaar weer met het journaal te zien krijgen, zelfkastijding. Volgens sommigen dan, men probeert dat te ontmoedigen.  De lokale collega’s hebben er een extra dag vrij voor gekregen, dus weer een lang weekend. Ook op kantoor hier en daar afbeeldingen van aan de muur, en het zwarte overhemd van een van de koks zal ook geen toeval zijn. Het deed heel spannend aan al die vlaggen. Ook in de buurt die ik kan overzien van af dit dak, zie ik twee tenten, met vlaggen en lichten. Ik hebr veel gezien hier in de buurt bij terugkomst.  Vanavond eens even van het dak af kijken wat men bij die muziek allemaal doet. Trui aan, ook al is de koude wind nu weg.

PC150052

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PC150018 

 

 

 

 

 

weer eens wat anders dan een voetbalvlag op je auto

PC150059

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ashura versiering bij buren in squatterswoning

 

3 gedachten over “Ashura (eigen foto's)

 1. hoi Linda Rose
  van de week 2 kaarten op de post gedaan ( met op de voorkant geschreven een nieuwjaarswens.
  nr 7 en nr 8 een met adresvermelding Basrah Irak en een zonder dus met enkel die “cijfercode”. Op Postkantoor nou ja bij de Primera in Kaatsheuvel, waar is het postkantoor nog in nederland met vakkrachten? meteen een vraag ? waar moet die naar toe met die cijfers .. ik zei naar iets van de VN slimme mensen bij de post snappen dat meteen is mij verzekerd 🙂
  oh echt was het antwoord ikke 15 minuten heel verhaal opgehangen.
  der zijn op elke kaart 3 postzegels van 44 cent geplakt in een digitalezegel.

  en wacht nu dus af wanneer het en welke kaart aankomt
  . dit is dus een goeie test.

  heb je de foto;s van het zout strooien al gezien op twitter ?

  Like

 2. Ik heb er nu vier binnen van jou, dus dat gaat uitstekend. Een andere kaart die ik binnenkreeg, kwam uit Haarlem en op Amazon post zetten ze er nog eens bij United States, dus dat kan in ieder geval ook nog. Het is geen VN project hoor het is gewoon de VS, via USAID waar wij dan de contractor van zijn.

  Like

 3. huh heb ik VN geschreven ik vertelde hen wel dat het VS was hoor te snel getypt.

  Ben in ieder geval heel benieuwd welke kaart als eerste bij jou arriveert.

  Wat een gedoe nu met die ratten daar .In Thailand lagen ze met tientallen op een bbq brr.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s