Citadel

PC140106 Toen wij nog in berenvellen (of hertenvellen) rondliepen was het Midden Oosten al bewoond en beschaafd. Grote culturen ontwikkelden zich in deze regio en gingen weer ten onder. De Citadel van Amman, gebouwd op de top van een van de heuvelen waarop deze miljoenenstad is gebouwd, is getuige geweest van al die culturen. Al meer dan 7000 jaar bewoond, en alle bewoners, van neolithicum tot nu, lieten hun sporen na. Genoeg om een aangename middag rond te banjeren. Een frisse zon om de foto’s maximaal te belichten, een temperatuur waarbij de plaatselijke bevolking de winterjas op zoekt maar een beetje Hollander het jasje in de taxi laat liggen. Kers op de taart: een aantal originele Dode Zee rollen in het museum dat hier ook is gevestigd. Afgerond met wat rondwandelen in de oude stad en wat moskeeën en kerken fotograferen. Zo’n dagje Limbo, tussen vakantie en werk in, is hier best uit te houden.

 

PC140135

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dode Zee rol in het museum in de Citadel

PC140185


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De toren van de oudste Moskee, in de oude stad

PC140190

 

 

 

 

 

 

 

 

Granaatappelstalletje op de markt rond de moskee

PC140057

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Romeinse theater midden in de stad

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s