Eid!

Image003-1 Eid Mubarak, oplettend lezertje. Er zijn waarschijnlijk meer feesten in Islamitische landen, maar de Eid feesten zijn zeer belangrijk. Eerst het einde van de Ramadan, dat was begin september, drie dagen lang feest. Morgen het andere Eid, dat van het offer van Abraham, wat hier gevierd wordt. Als het een beetje kan offer je een schaap, of laat dat doen. Armen eten er van mee. Dus vandaag de laatste dag op kantoor voor de lokale medewerkers, dan drie dagen Eid en weekend. Net als bij ons zijn er collega’s die twee dagen verlof opnemen en dan anderhalve week vrij hebben, voor een reisje verder weg. Ook collega S had die plannen gemaakt. Hij wilde naar Erbil in het noorden, genieten van groen en fris. Helaas: ook hier moeten de kinderen naar school en het hoofd der school gaf geen toestemming om kindlief van school te houden. S. was dus zondagochtend gewoon op kantoor. Zijn reisje zal moeten wachten tot februari, dan heeft de school voorjaarsvakantie. En een schaap offert hij dit keer ook niet, in verband met een sterfgeval hebben ze er pas geleden al zeven geofferd. Het kan te gek ook.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s