Ei! (eigen foto)

PB150019 Vanmorgen vond ik voor ons woongebouw een half eitje, leeg. Vermoedelijk van een mus, maar ik heb geen verstand van eieren. Ik zou echter niet weten wat het anders moet zijn, er zijn hier voornamelijk mussen die overal in de muren een plekje vinden. We hebben hier geen dakpannen maar er wordt wel musvriendelijk gebouwd, met hier en daar een onverwachte opening in het metselwerk. Dat eitje duidt er op dat de mussen het wel weer zien zitten, nu ze niet meer dood van het dak vallen van de hitte. Ik heb het mee naar kantoor genomen en laten zien, iedereen wordt vrolijk van jonge vogels, nu nog even zien of we ze ook ergens aantreffen. Het eitje bracht I tot een ontboezeming. Hij woont alleen met zijn vrouw, zonder kinderen. Ook het huis ligt nog al afgelegen, dus rustig. Een echtpaar duifjes zocht de nis van het toilet uit als nestplek. Daar bouwden ze, daar broedden ze en daar brachten ze hun jongen groot. Zonder zich ook maar iets aan te trekken van het komen en gaan van I en zijn vrouw. Je kon zien dat het hem veel plezier had gedaan, die jonge duifjes. Toch jong leven in hun huis. Net als bij ons wordt de duif gezien als een symbool van vrede. Daar kun je er niet genoeg van hebben hier.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s