Toch niet

800px-ayad_alawi_high_res Dachten we hier een regering te hebben, wil Alawi toch niet meewerken. Hij wilde steeds de premier zijn, en hield vol dat hij zonder die knieval niet mee zou regeren in een brede coalitie. Men verwachtte dat hij het laatste aanbod toch aan zou nemen, omdat er geen andere kansen waren mee te regeren. Kennelijk vond hij dat niet belangrijk genoeg, want de laatste stand van zaken is dat hij toch  niet mee doet. Wat nu? Gaat hij gedogen, als onze Geert? Gaat hij dwarsliggen (zou ik bijna hetzelfde af kunnen maken, deze vraag). Hoopt hij op andere kansen? Ook interessant: de hoogste rechtbank gelastte tot een regering. Wat gaan ze nu doen? Welke macht hebben ze het af te dwingen, welke middelen? En ook aardig om te weten: wat gebeurt er met de geweldsspiraal? Blijft die omhoog draaien? Vlakt hij uit? Na de bijpraat die wij gisteren kregen hebben we hier nu aardig wat harde informatie, die ik hier niet ga delen met u, oplettend lezertje. Maar ik ga er van uit dat het allemaal nogal ernstig is, en dat de mensen die dit soort zaken organiseren niets goeds in de zin hebben. Kantje boord, the razors edge, pompen of verzuipen, wankel evenwicht, winnen of verliezen, alles of niets. Allemaal uitdrukkingen die me door het hoofd spelen bij deze ontwikkelingen. En geen van allen positief.

 

Een gedachte over “Toch niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s