Visite

PB110066 Vandaag kwam de gouverneur langs, Shaltagh Aboud. Ik schreef al hier (of opTwitter) dat men een oogje had laten vallen op onze compound, met name ons kantoorgebouw hier. Men heeft erg veel, te veel ambtenaren. Dat gaat ongeveer zo: je hebt en fabriek die kabels en leidingmateriaal maakt. Je zou denken: in een land waar de hele infrastructuur aan vervanging toe is en zeker het elektriciteitsnet, is dat een aardige voorziening, die zichzelf kan bedruipen. Maar nee, de Chinezen beloven je dat ze je hetzelfde leveren voor minder geld. Dat mindere geld is op het eerste oog waar, maar de kwaliteit is bedroevend. En je eigen fabrieken staan droog. Veel van dit soort bedrijven zijn eigendom van de staat en de werknemers daar ambtenaren, die kun je niet zo maar weg sturen en sociale dienst hebben we hier niet. Dus waar laat je al die werkloze ingenieurs? Die laat je voortaan administratief werk doen, paspoorten maken, visa aanvragen verwerken. Lijkt handig maar als u weet hoe lang het hier duurt voor je paspoort vervangen of verstrekt is, dan begrijpt je gelijk waarom wij geen ingenieurs gebruiken voor dat werk. En ja, die paspoorten worden niet in die kabelfabriek aangemaakt, dat moet ergens in de stad. Te weinig plek voor al die mensen, men barst uit zijn voegen hier en daar. En dan is daar ineens die compound die tot in de puntjes verzorgd is, en die ook nog jouw eigendom is, uitgeleend aan een Amerikaanse organisatie. Tja, een en een, oplettend lezertje. Voor ons zou het desastreus zijn als we hier nu niet kunnen blijven. Dus we zoeken een oplossing en na een aantal gesprekken kwam de gouverneur eens een kijkje nemen. Ik ken de man van de vele website foto’s die ik voorbij zie komen en de foto’s bij de verslagen van activiteiten. Daar lijkt hij dus sprekend op. Tegen een uur zou hij komen en dat lukte aardig. Een niet te missen beweging. Op de outer inner compound kwam een motoragent en zes gepantserde auto’s, met de gasten die meekwamen. Een half leger aan beveiliging kwam mee, rode baretten op, geweer in de arm of in de aanslag. De ander auto’s inclusief een auto waar een mannetje op staat met en machine geweer op driepoot, bleef op de outer-outer compound achter, De poorten gingen open en weer dicht, onze beveiligers stonden met helm en vest en geweer, of met portofoon op alle strategische punten. Praatje van de RTL met het verhaal waarom wij echt niet weg kunnen hier en nu, antwoord van de gouverneur waaroom hij toch echt meer ruimte nodig had. Een vrolijke  wandeling langs de kantoren, waar wij druk zaten te wezen. Een snelle wandeling over de compound, nog een verhaaltje, en wij maar wachten in ons driedelige pak, omringd door stoere jongens met rode baretten. Daarna in optocht naar de lunch waarvoor het hele personeel was uitgenodigd. Binnen past dat zeker niet allemaal, mar gelukkig kun je hier rustig op een buitenetentje rekenen zonder angst voor een buitje. Ik heb de gouverneur verblijd met met mijn vaste geschenk: een fotoboek over Holland. Hij vond het vooral leuk omdat hij het uit vrouwenhanden ontving, zei hij. Vier maanden geleden was hij in een grote stad, kom hoe heette die ook weer, het was niet de hoofdstad. Gelukkig schoot het hem te binnen, La Haya, daar was hij. Een goed bezoek waarvan hij hoopte dat het beantwoord zal worden. Hij ziet wel wat in samenwerking. Eerst maar eens zien of we deze samenwerking voort kunnen blijven zitten. Maandag gaan we in onderhandeling, dus dat is alvast winst. Het is jammer dat ik hier zo weinig foto’s kan plaatsen want het zijn echt leuke plaatjes geworden. Eens kijken of ik er een kan vinden waar ik alleen met de gouverneur op sta, dan kan het wel.

PB110028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stoerste van het stel

PB110048

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beste baklava komt uit Syrie

 

Een gedachte over “Visite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s