Hop!

U zult het inmiddels gelezen hebben: er is een soort coalitieafspraak gemaakt. Bij het scheiden van de markt, want de hoogste rechtbank had bepaald dat er donderdag een premier en een parlementsvoorzitter aangewezen moest zijn. Dat betekent niet dat men nu hard aan het werk gaat, de verwachting is dat het nog wel wat maanden kan duren voordat alle ministersposten tot ieders tevredenheid verdeeld zijn. Wel hoop ik dat dit resultaat genoeg zal zijn om de geweldsspiraal weer neerwaarts te laten bewegen, want dat is wel erg nodig. Een ding is zeker: de nieuwe regering gaat niet honderd dagen het land in om te zien wat er leeft. Veel te gevaarlijk.

Over die gevaren zijn wij vanmorgen weer even bijgepraat. Allerlei spannende verhalen over wapensmokkel, opslag, aanslag en nog wat van die onderdelen voor een spannend jongensboek. We blijven alert en iedereen is nu druk doende om zijn internet pagina’s na te zoeken op ongewenste informatie. Adresstroken verwijderen op veilige wijze, geen lijsten met medewerkers laten slingeren, computer net onbeheerd achterlaten (o jé, daar ga ik al): u kent dat wel. Spionageboeken vol is er mee geschreven. We zitten er nu midden in, dus van mij kan die nieuwe regering dxf2xf2r.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s