Shoot en Scoot

Een ingelaste bijeenkomst met het hele personeel vanmorgen om iedereen op de hoogte te stellen van onze avonturen dit weekend. Dan hoor je ook de precieze tijden, want die had ik natuurlijk niet. Het was dus vrijdagavond 21.39 dat we het eerste incident hadden. Dan hebben we langer in de saferoom gezeten dan gedacht, en ook de tweede keer was een half uur langer dan in mijn herinnering (die dus bedriegt). De theorie is nu dat men heeft uitgeprobeerd of er hier wel beveiliging was, maar een reactie van 100 schoten terug op 20 inkomend, mag als afdoende vertaald worden. Het feit dat we heel snel omsingeld waren door leger en politie een andere indicatie voor de staat van paraatheid. Zoals ons hoofd bewaking krijgshaftig stelde, ” We are ready for them and we will respond to them manyfold. Let them come”. Dat is zo’n beetje de truc die ik ook wel eens gebruikte als we aan boord te maken hadden met dreigende enteraars: vertel de douane dat je ze graag zal verwelkomen en de boodschap wordt terecht vertaald als: wegblijven daar! Sommige van onze collega’s die in de buurt wonen hebben het schieten gehoord vrijdagavond. Ze waren gelijk weer terug bij de jaren 2005 – 2007. Expats woonden toen niet op de compound, omdat de situatie te onveilig was, na een aanslag in 2005. Maar het lokale personeel ging hier wel elke dag heen. Ze voelden zich niet veilig op het werk, ze voelden zich niet veilig op straat. En zoals Dr N zei: we zijn bang dat Sadr gaat bewegen als de onrust nog meer toeneemt, net als toen in 2005. Hij wacht op een excuus om zijn militia’s weer te activeren. Laten we hopen dat het zo ver niet komt, de regering zijn verstand gaat gebruiken, en de rest ook gewaarschuwd is. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s