Loon naar werken?

Deze week komt het parlement weer eens bijeen. Dat was al een tijd niet gebeurd. Eigenlijk zijn ze maar één maal bij elkaar geweest, konden niet tot overeenstemming komen over een voorzitter en verdaagden de zitting. Daar is het bij gebleven. De rechter heeft nu uitgesproken dat ze verplicht moeten vergaderen. Dat parlement kwam niet bijeen omdat er geen regering was, volgens hen. Slechts een waarnemende regering, en dat was niet voldoende. De rechter heeft dat ongrondwettelijk verklaard. Gevolg van die uitspraak is dat nu nog breder bekend is geworden dat de volksvertegenwoordigers sinds hun aantreden begin dit jaar niets gedaan hebben. De salarissen zijn hier ontzettend hoog, zeker gezien de levensstandaard, dus u kunt zich de woede van de bevolking voorstellen. Wellicht dat die bijeenkomst donderdag van het parlement weer iets in beweging zet, de tijd verglijdt en er is nog steeds geen uitweg uit de impasse gesignaleerd. Sommigen vinden dat prima, anderen worden wanhopig. En Al Qaida in Irak laat door de aanslagen de afgelopen week zien dat ze overal en altijd toe kan slaan. Politiek is niet voor bange mensen, las ik als tweet bij een Nederlandse wethouder. Dat is hier des te meer waar. Maar wie zich echt niet veilig voelt, kan met zo’n salaris heel prettig in buurlanden verblijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s