Een brug te ver

De conferentie was zeer geslaagd, ook de tweede dag stemde iedereen tevereden, Dr E was moe maar voldaan. Een smetje hadden we wel: het stuk in de krant de tweede dag. Boze mensen uit de wijk Shatt al Arab. Die wijk grenst namelijk aan het hotel, wat ik er van begrijp is het een wijk waar je lastig uit komt, wellicht op een eilandje, maar zeker weten doe ik dat niet. In ieder geval zijn ze daar al jaren bezig over een brug. Het is een UNDP project. Daar werd door sommigen hier wat schamper over gedaan. Begrijpelijk, want het project begon vijf jaar gelden en was bedoeld om met een extra brug die betrokken wijk meer toegankelijk te maken. Er werd gepland, er werd getekend, men begon met de funderingen. Toen besloot men dat het toch niet de goede plek was, of dat het geld op was, of beiden. In ieder geval: die brug is er niet. Het Sheraton hotel, hersteld na al die jaren geweld die over het hotel heentrokken, ligt aan het water. De brug die er al wel is werd door politie en leger om veiligheidsredenen afgezet voor alle normale verkeer. Zonder vooraankondiging. Je rijdt ’s morgens van huis, op weg naar je werk, en komt een blokkade tegen. Omrijden schijnt erg lastig te zijn. Daar zal een oplossing voor moeten komen, het hotel zal wel vaker iets groots organiseren, het is vijf en een half ster (als het af is dan). Dan kun je niet steeds een hele wijk afsluiten. Het goede van de zaak: klagende burgers in de krant. Dat is hier niet vanzelfsprekend, men is van ouds her gewend zijn mond te houden over de regering, kritiek kan dodelijk zijn, of althans, was dat in het verleden. Ook nu nog voelt lang niet iedereen zich zeker om te laten horen dat iets ze niet bevalt. Maar het begin is er: klachten in de krant, demonstraties op straat als de elektriciteit het af laat weten. Zo erg als in Frankrijk hoeft het niet te worden, maar in een vrij land kun je laten horen of iets je niet zint.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s