Roeien met de riemen die je hebt

Roeien klein Ik roei graag, oplettend lezertje. Ben zelfs lid van een heuze roeivereniging RV De Kop. Roeide vlak voor vertrek mijn eerste wedstrijd. Buiten competitie geloof ik, we waren het enige gemengde team in die klasse. Een of twee keer per week heerlijk op het Oude Veer in Anna Paulowna onder de Hollandse luchten genieten van het bewegen, het water en de natuur.

Hier is dat allemaal niet mogelijk, dus hoopte ik in de gym op een roeimachine. Die was er niet, en die zou er ook niet komen, te duur in dit traject van het contract. Geprobeerd of er nog iets te regelen was met een kleiner en goedkoper modelletje. Dat viel niet mee, niemand had interesse, de heren heffen gewicht en lopen band. Net toen ik er niet meer in geloofde, werd er een roeier besteld. Niet zo’n echte dure, het zou een glider worden. Gisteren werd hij geleverd. Voordeel van het apparaat: als ik nog iets dikker word pas ik er niet meer tussen, dus dat is een aardige motivator. Nadeel is: de beweging gebruikt wel een groot deel van de spieren die je bij roeien gebruikt, maar het is een andere dan in een echte roeiboot. Een gegeven paard maar niet in de bek kijken en lekker elke dag een half uurtje doen als of. Zodat ik er tussen blijf passen in ieder geval en de spieren niet tot pap worden. En dat terwijl de Shat Al Arab hier op spitting distance ligt. Zucht.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s