Aangewaaid (eigen foto)

PA210001 Voor mijn deur hangt een vliegengordijn, voor mijn raam dat tegenwoordig regelmatig openstaat zit gaas. Toch zat er gisteravond een sprinkhaan op mijn bed. Een kleintje, niet zo’n engerd als vorige keer in mijn badkuip, die had rare sprieten. Dit was er een van het soort dat we vroeger zomers in de tuin vingen. Doodleuk op mijn lakentje. Vastgelegd voor het nageslacht. Vandaag weet ik het zeker: hij komt uit het bos van Eekhoorn en Mier, dat bos waar Toon Tellegen zo mooi over schrijft. Ik kreeg zojuist een bericht van vriendin H, zij kende deze sprinkhaan. Zo zie je maar, uit het oog maar niet uit het hart. Alle middelen worden ingezet om contact te houden, zelfs de Sprinkhaan uit het Tellegenbos.

 

PS Dat wordt weer geen Zilveren Camera dit jaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s