Internot en cultuurverschillen

BIGno-internet Geen zorgen , oplettend lezertje, ik ben er nog. Dachten we afgelopen week dat het internet weer in orde was, deze week begon geheel zonder. Het is nog een Nederlandse provider ook schijnt het, u begrijpt dat komt mijn populariteit hier niet ten goede. Omdat we tot over onze oren in het werk zitten vanwege een landelijke conferentie, was de timing nog steeds uiterst ongelukkig. We hadden zelfs drie man vanuit Bagdad hier. Er was gedurende de werkuren een noodverbinding aanwezig, per uur betaald, die slechts in een ruimte aanwezig was, en de hal daar voor. daar was het de afgelopen dagen gezellig druk. Van alle werkelementen, van het andere kantoor, van de beveiliging, iedereen wandelde binnen met zijn laptop. Dan nog was de verbinding vaak tragisch. De werkomgeving is niet optimaal, het is onrustig, en we hadden nog wat grote overleggen. Gelukkig ben ik chaosbestendig, maar sommige van mijn collega’s zie ik hier aardig van slijten. Verder zijn we in grote verwarring omtrent het aantal bezoekers dat we kunnen verwachten op de conferentie. We weten wie er zijn uitgenodigd, maar het kan zo maar gebeuren dat mensen niet komen opdagen. Laten weten dat je komt is toch al iets wat meestal niet gedaan wordt. Nog erger is het als er onverwacht mensen langs komen die niet zijn uitgenodigd. Bij de vorige conferentie was dat ruim dertig procent van de bezoekers. Die namen dan ook allemaal nog eens wat beveiligers mee, niet een of twee maar soms wel tien of meer. En allemaal mee-eten. En nog erger, ze willen blijven slapen. Dus het boeken van kamers in een tijd dat ons hotel net open is en volloopt met olie en gas jongens is een hoofdbrekende toestand. Dr E. ligt er wakker van en ziet het gebeuren dat hij zijn VVIPs (je hebt hier VIPs, bijna iedereen, en VVIPs, de echte) de deur moet wijzen. Onze Amerikaanse werkgevers zeggen dan: niet uitgenodigd is niet welkom, maar daar denkt men hier duidelijk anders over, dat schaadt het aanzien onvoorstelbaar. Een flink cultuur verschil dus. Als waakhond van de coxf6rdinatie aan mij de schone taak om niet alleen te zorgen dat alles gewoon doorgaat in de organisatie, maar ook dat Dr E niet bezwijkt onder de druk. Daarna kan hij gelukkig een paar weken naar mekka, naar de grote Hadj, om bij te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s