Zonnige zaterdag (eigen foto)

PA160003 We hebben hier in vergelijking met de meeste mensen een half weekend. Zaterdag is onze dag vrij. Vrijdag hebben de collega’s al weekend, dan wordt het al wat rustiger en vrijer. De andere expats komen in hun bermuda naar kantoor bijvoorbeeld. We hebben wat overleg met elkaar, ik doe wat Arabische les (nooit genoeg natuurlijk). Maar zaterdag werken we helemaal niet. Omdat het weer nu meezit begin ik mijn zaterdagen tegenwoordig op het dak. In de schaduw is het goed uit te houden de eerste helft van de ochtend. The Great War for Civilisation, the conquest of the Middle East van Robert Fisk vergezelt mij al enige tijd. Het is ruim 1300 pagina’s dus ik kan nog even. Je wordt niet vrolijk als je het leest, maar het zet het hele gebeuren in dit gebied op een rijtje. De zaterdagse lunch is ook vrij rustig. We hebben tegenwoordig heel goede kaas op de compound en het brood was vers, meer kan een mens niet willen. Een rondje naar de markt of een wandelingetje zit er niet in (maar gezien het weer in Nederland is dat nu ook daar niet zo’n gelukkige optie), dus heb ik maar weer eens wat gedaan aan het schilderij waar ik nu al maanden mee bezig ben. Het zal nooit wat worden, maar ik heb het voor af verklaard. Daarna wat foto sorteerwerk en voor het eerst naar de opname van ZomerNachten geluisterd, dat had ik nog niet gedaan. Viel gelukkig mee. Natuurlijk altijd lastig voor te stellen hoe het is voor iemand die de verhalen voor het eerst hoort. En zojuist kwam collega S hallo zeggen Hij kwam met nog wat anderen naar Basrah om de landelijke conferentie te bespreken die we hier over twee weken hebben, en waar ik de checklist voor bewaak. Collega S komt uit Montenegro maar werkt net als ik voor de VNG, we kwamen hier samen aan en dat schept een band. Na de eerste week hebben we elkaar alleen nog per telefoon en mail gesproken en nu weer in levenden lijve, dat was gezellig. Straks diner en nazit, wellicht een aflevering van de Soprano’s en dan zit het weekend er weer op. Met de muziek van Satie op de speakers en de roep van de spurwinged plover door het open raam is het goed toeven hier.

Een gedachte over “Zonnige zaterdag (eigen foto)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s