Vlinders in Basrah (eigen foto)

Turkije 2008 495 Had ik u al verteld dat ik 22.000 plus foto’s op deze Mac heb staan, oplettend lezertje? Dat krijg je met die digicamera’s, daar zit geen rem op. Van een beetje vakantie kom ik terug met 500-600 plaatjes; als het echt wat is, zoals een Nijlcruise of een rondreis langs de antieke steden in West-Turkije wordt het makkelijk het dubbele. Tel daarbij op dat ik jarenleng een dagelijks logje met foto maakte, een paar maal een cultureel festival organiseerde en het zit al gauw vol. Met de nieuwe computer nog maar eens alles gesorteerd, dubbele verwijderen (Krijg je als je overgaat van het ene systeem naar het andere) en nog eens wat verbetertrucjes uithalen, horizon recht, belichting verbeteren, u kent dat wel. Leuk werk op zich, want alles komt nog eens een keer langs. Zo zal ik afgelopen week de foto van een struikje in West-Turkije, en verdomd, dat zelfde struikje staat hier op de compound. Ik kon het nog net redden van het schoffelen vanwege het nieuwe grasveldje. Ons struikje staat er nu wat treurig bij, het is duidelijk niet zijn seizoen nu. Toen het bloeide en vruchten had trok het veel insecten aan.  Tijdens de ergste hitte hielden alle insecten zich rustig, maar nu komen ze allemaal weer aanstormen. Onze Hazizi de doebbaab (ofwel onze vrienden de vliegen) de muggen hangen in troepen voor mijn kamerdeur, maar er zijn ook weer leuke insecten, zoals de nieuwe vlindersoort die ik tegenkwam. Nieuw hier dan, voor mij. Vanmiddag zag ik ze weer toen we met elkaar een wandeling naar de receptieruimte bij de buitenpoort maakten. We kwamen niet verder dan de binnenste slagboom, daarbuiten willen zo ons echt niet zien. En daar vlogen ze weer, heel kleine blauwtjes-achtige vlindertjes, ietsje kleiner en iets meer lila volgens mij, maar ze willen maar nergens gaan zitten voor een foto. Hopelijk gaat er deze winter nog iets bloeien, dan zie ik wellicht weer eens zo’n mooie vlinder als in Bagdad. Maar ik was ook al blij met dit stelletje blauwtjes.

2 gedachten over “Vlinders in Basrah (eigen foto)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s