Trakteren

PA120004 Als hier iets te vieren valt, dan wordt er ouderwets getrakteerd. Men slaat een blik Quality Street-achtige snoepjes isn(vooral ’s zomers een succes, die chocolade) en gaat alle collega’s af,met de heugelijke melding. Jarig of de geboorte van een kind. Of trouwen natuurlijk, want daar doen ze hier ook nog aan. Waar getrouwd wordt, wordt ook verloofd, met nog heel veel feest. Afgelopen week kwam collega O dus stralend langs. Waar de heren alleen langskomen, doen de dames dat in gezelschap. Allemaal weer een lekker snoepje en O de beste wensen. Ze verloofde zich met een neef, volgens haar een aardige jongen en ze gaan in het voorjaar trouwen. Een paar dagen later kwam ze weer langs, nu alleen voor de vrouwen op kantoor. We mochten uitzoeken: een echt cadeautje. Keuze uit zilver en goud hadden we, later zag ik dat er ook nog roze waren, maar die waren op. In een mooi tule tasje zat een goudkleurig mandje of appeltje, gevuld met snoepjes. Zouden we zoiets bij ons ook nog hebben? De snoepjes heb ik opgegeten maar het cadeautje staat hier op de ladekast. Leuk aandenken, leuke gewoonte. Allemaal verloven, hop, en langskomen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s