Cadeautjes

PA140006 We zitten hier wat gexefsoleerd, oplettend lezertje. Even ergens heen, een rondje om, een wandelingetje of even de stad in zit er niet in. Boodschappen doen al helemaal niet. Geen idee wat hier allemaal te krijgen is dus. Zou je zeggen. Toch heb ik nu een aardig beeld van wat hier zoal is aan bijzonderheden. Af ent toe neemt iemand iets voor me mee. Dr. A. was voor een workshop naar Kerada. Toen hij terugkwam had hij een groot blik mee voor mij. Daarin een lokale lekkernij, ze noemen het manna. Het heeft wat van noga maar is veel minder zoet dan wat wij daaronder verstaan. Vanavond heb ik het even geproefd. Heerlijk. Dezelfde dag toevallig kwam A. langs met een plastic tasje. Daarin dadelkoekjes van zijn vrouw. Daar hoef je niets voor te doen, dat nemen ze zo voor je mee.

Collega K. is nog niet eens thuis, of d collega’s proberen hem te bellen. Dat gaf nog wat verwarring, want K is niet echt thuis in zijn eigen telefoonnummers, zijn gezin is verhuisd terwijl hij hier was. We hadden dus zijn bejaarde vader aan de lijn, die dezelfde naam heeft, maar ook dezelfde stem. Ik heb er bij moeten komen om de arme man uit te leggen dat we een verkeerd nummer te pakken hadden. Vermoedelijk heeft de man geen idee wie of wat hij daar ’s morgens vroeg aan de lijn had, en snapt hij het pas als zoonlief morgen of zo contact met hem op neemt.

Kortom, uit het oog is hier niet altijd uit het hart. We beloven het vaak, maar hier laten ze nog iets van zich horen als je weg bent. Allemaal cadeautjes.

2 thoughts on “Cadeautjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s