Cadeautjes

PA140006 We zitten hier wat gexefsoleerd, oplettend lezertje. Even ergens heen, een rondje om, een wandelingetje of even de stad in zit er niet in. Boodschappen doen al helemaal niet. Geen idee wat hier allemaal te krijgen is dus. Zou je zeggen. Toch heb ik nu een aardig beeld van wat hier zoal is aan bijzonderheden. Af ent toe neemt iemand iets voor me mee. Dr. A. was voor een workshop naar Kerada. Toen hij terugkwam had hij een groot blik mee voor mij. Daarin een lokale lekkernij, ze noemen het manna. Het heeft wat van noga maar is veel minder zoet dan wat wij daaronder verstaan. Vanavond heb ik het even geproefd. Heerlijk. Dezelfde dag toevallig kwam A. langs met een plastic tasje. Daarin dadelkoekjes van zijn vrouw. Daar hoef je niets voor te doen, dat nemen ze zo voor je mee.

Collega K. is nog niet eens thuis, of d collega’s proberen hem te bellen. Dat gaf nog wat verwarring, want K is niet echt thuis in zijn eigen telefoonnummers, zijn gezin is verhuisd terwijl hij hier was. We hadden dus zijn bejaarde vader aan de lijn, die dezelfde naam heeft, maar ook dezelfde stem. Ik heb er bij moeten komen om de arme man uit te leggen dat we een verkeerd nummer te pakken hadden. Vermoedelijk heeft de man geen idee wie of wat hij daar ’s morgens vroeg aan de lijn had, en snapt hij het pas als zoonlief morgen of zo contact met hem op neemt.

Kortom, uit het oog is hier niet altijd uit het hart. We beloven het vaak, maar hier laten ze nog iets van zich horen als je weg bent. Allemaal cadeautjes.

2 gedachten over “Cadeautjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s