Kafka

A078 Ik weet niet of ik erover gelogdheb, maar ik had nogal wat problemen met mijn bankrekening. Een paar dagen naaankomst in Basrah raakte ik mijn pincode kwijt en niets wat ik probeerde kondat oplossen. Omdat er toch rekeningen betaald moesten worden bedacht ik eenu-bocht constructie met een salarisbetaling op andermans rekening, die zovriendelijk was daarmee de rekeningen en de belastingdienst te betalen.Tegelijkertijd bedachten we dat het dan wel handig zou zijn een en/of rekeningte regelen. Niet zo eenvoudig, want daarvoor wil men een echte handtekening, enhier vandaan post sturen bleef lastig. Uiteindelijk lukte het een brief naarNederland te krijgen met die handtekening en net voor ik terug was had ik eenen/of rekening.  Omdat ik vind datik onvoldoende geholpen ben, kastje/muur, kluitje/riet, u kent dat wel, beslootik na 25 jaar over te stappen van ING naar ABN AMRO. Daar hebben ze trouwenseen handige service voor, de banken, de overstapservice. Nadat ik weer uitNederland weg was liet mijn oude ING mijn nieuwe ABN AMRO weten dat ze nietkonden meewerken aan de overstapservice. De ABN AMRO vroeg mij dus contact opte nemen met de ING, die me dan wellicht wilden vertellen waarom ze niet wildenmeewerken. Tja, mij hebben ze misschien ook een brief gestuurd, maar ik heb hengeprobeerd duidelijk te maken dat post niet zo goed werkt waar ik nu zit. Nawat heen en weer mailen heb ik vandaag eindelijk een reactie gekregen van deING (nummer drie kwam eindelijk met een verklaring, de andere twee lieten wetendat ze het aan een collega overlieten). Dat antwoord was: ja, u heeft nu eenrekening met twee namen en die nieuwe rekening heeft er maar een, dus dat kanniet.

Ja, denk je dat het geregeld is,maar dan ken je ons bankwezen nog niet. En of ik me wel wilde realiseren dat ikvoor iedere rekening een overstapservice moest aanvragen. Dat wordt dus begindecember weer vakantiedagen besteden aan bankbezoekjes. Dan mag ik het daarallemaal nog een keer uit gaan leggen want ik durf er wat om te weden datdegene die mij nu mailt dan even niet aanwezig is.

De afbeelding is een Kafkaportret door Peter Bes een van mijn favoriete kunstenaars.

Een gedachte over “Kafka

  1. Wij zitten ‘nood gedwongen’ ook bij de ING nadat de Postbank werd opgeheven en overging naar het bankwezen met de schreeuwlelijke oranje huisstijl. Ik heb al een paar keer gedacht aan overstappen, maar zie een beetje tegen het bureaucratische gedoe op. En dat blijft nog even zo nadat ik dit weer heb gelezen…

    Peter Bes, wat grappig… ik laat het net aan Bert zien. Wij zijn zondag uitgenodigd voor een presentatie in zijn atelier, wij vinden zijn werk ook heel bijzonder!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s