Rommel

PA030009 Waar vroeger een dak was dat voorvreemde praktijken werd gebruikt (zie de paleizen van Saddam), staat nu op ons dak een wachttoren.De hoogste toren van de compound, de mannen hebben een vrij uitzicht over alleom ons heen. Het is een klim, vier trappen op en dan nog eentje buiten om in detoren te komen. Dus veel heen en weer wil je niet met dit weer. Dat heeftgevolgen vooo de omgeving, er werd van alles naar beneden gegooid. Wij vindendat minder leuk, dus er is nu eens iets van gezegd. Maar nu hier een van dekantoren (waar ik de afgelopen weken inviel) een grote beurt hebben gekregengeven viel het extra op. De verticale jaloezieën hadden hun tijd gehad en zijnna de opknapbeurt niet weer opgehangen. Een boograam tot aan de grond geeft uitzicht op de omgeving binnen de muren. Daar zag ik van alles onder het raam:zandzakken, puin, plastic waterflesjes, af en toe een melkpak, lege sigarettenpakjes. Gevraagd aan A of dat een beetje opgeruimd kon worden.Vanmorgen kwamen ze met drie man langs en gingen flink tekeer. Het ziet er nuweer ordelijk uit, met een beetje geluk kan ik daar de mint planten als dieworteltjes krijgt. Men heeft mij verzekerd dat het stuk daarnaast de komende weekaan de beurt komt. De bewakers is verteld niets meer van het dak af te gooien,omdat ik dan vreselijk boos word. Het lijkt niet belangrijk, maar we willeniedereen duidelijk maken dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen privé tuintje, maar voor je hele leefomgeving. Verbeter de wereld, begin in jekantoortuin, zoiets. Jammer dat het hier te warm is voor tulpen, want het zouer aardig van opfleuren. De lapjeskat kon de losse aarde in ieder geval waarderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s