Rommel

PA030009 Waar vroeger een dak was dat voorvreemde praktijken werd gebruikt (zie de paleizen van Saddam), staat nu op ons dak een wachttoren.De hoogste toren van de compound, de mannen hebben een vrij uitzicht over alleom ons heen. Het is een klim, vier trappen op en dan nog eentje buiten om in detoren te komen. Dus veel heen en weer wil je niet met dit weer. Dat heeftgevolgen vooo de omgeving, er werd van alles naar beneden gegooid. Wij vindendat minder leuk, dus er is nu eens iets van gezegd. Maar nu hier een van dekantoren (waar ik de afgelopen weken inviel) een grote beurt hebben gekregengeven viel het extra op. De verticale jaloezieën hadden hun tijd gehad en zijnna de opknapbeurt niet weer opgehangen. Een boograam tot aan de grond geeft uitzicht op de omgeving binnen de muren. Daar zag ik van alles onder het raam:zandzakken, puin, plastic waterflesjes, af en toe een melkpak, lege sigarettenpakjes. Gevraagd aan A of dat een beetje opgeruimd kon worden.Vanmorgen kwamen ze met drie man langs en gingen flink tekeer. Het ziet er nuweer ordelijk uit, met een beetje geluk kan ik daar de mint planten als dieworteltjes krijgt. Men heeft mij verzekerd dat het stuk daarnaast de komende weekaan de beurt komt. De bewakers is verteld niets meer van het dak af te gooien,omdat ik dan vreselijk boos word. Het lijkt niet belangrijk, maar we willeniedereen duidelijk maken dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen privé tuintje, maar voor je hele leefomgeving. Verbeter de wereld, begin in jekantoortuin, zoiets. Jammer dat het hier te warm is voor tulpen, want het zouer aardig van opfleuren. De lapjeskat kon de losse aarde in ieder geval waarderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s