Klaprozen I

PA040011 Het vorige college van Den Helder kreeg bij zijn aantreden een cursus cadeau van de raad. Geen idee of het huidige college dat ook heeft gekregen, maar wij volgden met elkaar wat ik altijd noem de leergang Wethouden voor Dummies. Zeer leerzaam en leuk om te doen, al moesten we er wel ver voor weg. De organisatie die dat deed, Publiek Domein, houdt altijd contact met je, zelfs nu krijg ik nog allerlei mailings van ze. Tijdens mijn verlof thuis vond ik dus hun reactie op de verkiezingen in de vorm van een gedicht, dat erg grappig was. Ik kan het hier niet reproduceren, want het is begraven. Begraven? Jawel, het papier waar het gedicht op gedrukt was, was groeipapier, er zitten tussen twee dunnen laagjes zaadjes van de klaproos. Dat gooi je dus niet weg, een heel goede vorm van mailing als u het mij vraagt. Ik heb het zelfs meegenomen en zocht naar de goede gelegenheid die zaadjes te planten. Nu het grasveld in aanbouw is, leek me dat wel een goede plek. Dus naar A. die ook dit project draait. Verteld wat het was en toen onthulde hij zijn geheim, een stuk van het veld krijgt geen gras maar daar komen bloemen en kruiden. Straks dus verse mint bij de thee. Vanmiddag hebben we het blaadje onder de aarde gestopt en ik zal er regelmatig een foto van maken. De brief beloofde dat er binnen drie weken bloemen staan, dus dit is dag 1. Tel mee met deze foto strip.

1 thought on “Klaprozen I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s