Record

GuinnessworldrecordsIk weet niet of u het weet, oplettendlezertje, maar Nederland had een Guinness Book of Records record in handen. Datvan de langste regeringsonderhandelingen ter wereld. Dat is duidelijk nietrecent gevestigd, ook al heeft het dit keer zo'n 100 dagen bestuursverliesopgeleverd (He, 100 dagen). Dat record hebben we gevestigd in 1977 en het stondop 202 dagen. Ik was in die tijd in verre vreemde buitenlanden, maar ik kan mevaag herinneren dat er toen ook al gedoe was met christen- ensociaal-democraten, altijd goed voor vertraging. Vandaag zijn we geenrecordhouder meer, dat is ons afgnomen: door Irak. Hier zijn ze de 202 voorbijen het ziet er naar uit dat ze het record zo stevig gaan verbeteren dat wijvoorlopig niet meer in de buurt komen het terug te pakken. Dat hoop ik althansvan harte. Zaterdag is Nuri al Maliki door een van de beide blokken aangewezenals hun kandidaat premier. Daarmee heeft hij een meerderheid als hij tot eenregering kan komen. De verkiezingen heeft hij niet gewonnen maar wij weten inNederland dat dat ook helemaal niet nodig is om stevig mee te kunnen regeren.Ik dacht optimistisch toen ik dat bericht hoorde dat er dan snel een regeringzou komen. Dat is echter niet de verwachting hier. Wel is iedereen nu weer drukin gesprek met iedereen en dat is al winst. Experts hier in het land denken datet nog wel januari kan worden voor er een regering zit. Parlementsleden zittenal sinds de verkiezingen zich thuis te vervelen, hoewel een enkeling dapper nogregelmatig naar het parlementsgebouw komt en daar niemand tegenkomt.Parlementslid is hier een uitermate goed betaalde baan, velen waren enthousiasten energiek. Nu zijn ze ontmoedigd en vervelen zich te pletter. Sommigen durvende straat niet meer op. Nog even geduld dus ook voor zij aan de slag kunnen. Weklagen wel in Nederland, zelf klaag ik nu ook stevig over de vorm die onzeregering aanneemt. Maar zo erg als hier zal het, als we allemaal onze hersensgebruiken en haatzaaiers geen kans geven, hopelijk niet worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s