Strongroom

Kerada, amman hq eind mei 2010 015 Never a dull moment, oplettend lezertje. Zit ik rustig met een half oog een film te bekijken, met het andere oog foto's te sorteren, hoor ik ineens geweervuur. Bij de buren, van een automatisch wapen. We hadden een schietterrein bij ons in het dorp vroeger, je herkent het direct. Nu hebben wij buren die heel geschikt zijn als doelwit in deze wat roerige tijden. Even de gang op maar volgens onze lokale bewakers die daar op een kluitje stonden waren er geen problemen. Een minuut later een PSD-er aan de deur die mij vroeg mijn vest en helm op en aan te trekken en binnen te blijven. Gelijk maar even schoenen aangetrokken, als we dan toch bezig zijn. Weer een minuut of twee later het verzoek om naar de strong oom te gaan. Grabbag mee? Ja, als ik die had. Ik heb een uitstekende veilgheidscursus gevolgd bij Expat Preventive dus die staat naast mijn vest achter de deur. Alles wat je echt bij je wilt hebben bij een overhaast vertrek zit er in. Paspoort, badge. LOA (recht op een VS helikopter, je wilt niet de laatste Vietnamees onder aan de trap zijn immers), schone onderbroek en twee flesjes water en nog wat geld. In een kleine optocht naar de strongroom in het andere woongebouw. Daar kwam er af en toe een bij, men ging na wie er wel en niet binnen waren. We hebben af en toe gasten, er zijn mensen met verlof. Gelukkig nogal veel op het moment, want die strongroom is niet erg groot. En de airco was uit dus dan is hij ook snel erg warm. Gelukkig kon die airco bij. Ondertussen onderhielden onze PSD-ers contact met de buitenwereld en alarmeerden zij een andere out fit voor het geval we toch zouden moeten vertrekken. Het toeval wil dat juist vandaag onze nieuwe gepantserde auto's zijn gearriveerd. Mooie nieuwe witte Landcruisers. Gereden door een groepje PSD-ers, dus we hadden bewaking genoeg. Ze hoefden niet in actie te komen, na een minuut of tien mochten we terug naar onze kamers. Of de daders van de aanval zijn afgeslagen of getroffen zijn door tegenvuur, of dat ze gewoon schietend zijn langs gereden en vertrokken horen we morgen.

Juist vandaag heeft de Iraakse coalitie definitief Nuri al Maliki aangewezen als de beoogd premier. Dat heeft net iets langer geduurd als bij ons. Wellicht dat dat besluit er mee te maken heeft, misschien ook helemaal niet. Het politieke veld is hier nog versnipperder dan bij ons.

Neve a dull moment dus hier. Nu weer naar de film luisteren en de foto's verder sorteren.

2 gedachten over “Strongroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s