Brief aan de Premier (i.o.)

VVD-logo Dit is de brief die net door mij verzonden is per mail. Tot nu toe kreeg ik altijd een reactie. Benieuwd of dat nu weer gebeurt.

Beste Mark,

Het ziet er naar uit dat we binnenkort een kabinet Rutte/Verhagen met gedoogsteun van Wilders hebben. Iets dat mij zeer verontrust, maar waar kennelijk niet aan te ontkomen is. Naar mijn mening is Liberalisme en de fundamentele vrijheden waar dat voor staat niet te verenigen met de standpunten van Wilders cs.

Vooral maak ik mij zorgen over de discussie rond en de positie van nieuwe Nederlanders, met name de moslims onder hen. Eerder had ik contact met je over het ritueel slachten en de motie die door de VVD-fractie van de Helderse gemeenteraad werd ingediend. De opstelster van de motie staat hoog genoeg op de lijst om in de fractie te komen na kabinetsdeelname van de VVD.
Mark, je verzekerde mij dat je argumenten zuiver waren en niets te maken hadden met de denkbeelden van de PVV. Ik heb je beloofd dit te zullen volgen, dat zal ik dus ook zeker blijven doen.

Om je nog maar eens te laten weten waar ik bang voor ben met dit soort ideeën, wil ik je vragen het volgende te lezen. De hoofdstukken 31 (deels), 32 en 33 van het boek Melnitz van de Zwitserse schrijver Lewinsky. In de Duitstalige versie die ik las, betreft het  bladzijdes 323 tot 349. Het boek gaat niet over Moslims, het speelt niet in Nederland en het gaat over het verleden.  De overeenkomsten van argumenten rond het ritueel slachten kan niemand ontgaan, ook niet degenen die nu binnen de VVD vinden dat ze tegen ritueel slachten moeten zijn en zichzelf vertellen dat dat niets met de Islam heeft te maken.
Natuurlijk, je hebt het druk, er is veel te lezen, maar omwille van het Liberalisme, een stroming die mij dierbaar is en waarvoor ik mij 12 jaar actief als lokaal politicus heb ingezet, een stroming die mij nu heeft gebracht tot inzet voor de democratie in Irak, vraag ik je toch kennis te nemen van deze tekst.

Ik hoop niet dat ik ooit moet constateren dat de VVD niet liberaal meer is en dat ik afscheid moet nemen van mijn partij, zoals Voorhoeve dat al deed. De laconieke wijze waarop dat overigens is afgedaan is de VVD onwaardig naar mijn mening.

Blijf een liberale partij, sta voor artikel 1 van onze grondwet, laat je niet gijzelen en knevelen door een schreeuwer met tunnelvisie, die zichzelf rechten geeft die hij anderen ontzegt. Laat je niet leiden door de wens de grootste te zijn, maar blijf staan voor de liberale beginselen.

Ik wens je wijsheid en kracht,

Linda Rose Smit
oud-wethouder Den Helder
Senior Governance Advisor
LGP III/RTI
Al Basrah, Iraq

3 gedachten over “Brief aan de Premier (i.o.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s