Van het dak af gezien

Iraakse_vrouwen_220x143 Het weer wordt steedsaangenamer. De nachten vooral worden echt prettig, met temperaturen onder dedertig graden. Op het dak is het dus in de namiddag goed uit te houden. Met eenbeker thee me weer in de favoriete hoek geposteerd. Er werd gezwaaid doorbewakers beneden, kennelijk hadden ze me gemist. Om mij heen de gebruikelijkeactiviteiten in een wijk aan het einde van de dag, maar met meer mensen opstraat dit uur van de dag. Mensen onderweg te voet of met kleine busjes, of metde auto. Politiepatrouilles die thuis kwamen of juist de wijk weer ingingen. Deonvermijdelijke koeien in de straat naast ons dit keer. Een man met eenkruiwagen. Heel veel jongens op het voetbalveld. Opvallend veel jongetjes op defiets, vrouwen die per twee over straat gaan. Een poort die opengaat, eennieuwe dure auto die de straat op rijdt. De moskee dichtbij en die verder afbeginnen aan hun avondoproep. Na bijna vier weken dit niet meer gezien te hebbenwas het goed weer terug te zijn. Mijn dak, oplettend lezertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s