Van het dak af gezien

Iraakse_vrouwen_220x143 Het weer wordt steedsaangenamer. De nachten vooral worden echt prettig, met temperaturen onder dedertig graden. Op het dak is het dus in de namiddag goed uit te houden. Met eenbeker thee me weer in de favoriete hoek geposteerd. Er werd gezwaaid doorbewakers beneden, kennelijk hadden ze me gemist. Om mij heen de gebruikelijkeactiviteiten in een wijk aan het einde van de dag, maar met meer mensen opstraat dit uur van de dag. Mensen onderweg te voet of met kleine busjes, of metde auto. Politiepatrouilles die thuis kwamen of juist de wijk weer ingingen. Deonvermijdelijke koeien in de straat naast ons dit keer. Een man met eenkruiwagen. Heel veel jongens op het voetbalveld. Opvallend veel jongetjes op defiets, vrouwen die per twee over straat gaan. Een poort die opengaat, eennieuwe dure auto die de straat op rijdt. De moskee dichtbij en die verder afbeginnen aan hun avondoproep. Na bijna vier weken dit niet meer gezien te hebbenwas het goed weer terug te zijn. Mijn dak, oplettend lezertje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s