Leuker kunnen we het niet maken

Belastingdienst De VNG International, voorwie ik hier zit, wil zo min mogelijk gedoe. Ik ben niet in vaste dienst, ikword per dag betaald en moet zelf belasting en andere lasten afdragen aan deoverheid. Om er voor te zorgen dat dat ook gebeurt, wil de belastingdienst viade VNG een verklaring van mij of ik dat ook wel ga doen. Dus ik moet bij debelastingdienst een verklaring arbeidsrelatie aanvragen (VAR). Ik zat inmiddelsal hoog en breed in Irak toen me dat verteld werd, dus het moest via hetinternet. DigiD aanvragen, want dat deed ik wel ooit eens eerder, mar ik hadgeen idee meer wat voor code of naam ik had gebruikt. Het leek mooi uit tekomen, toen ik in Nederland aankam lag de papieren VAR bij de post. Meegenomennaar Irak, daar gescand en opgestuurd naar de VNG. Blijkt het de verkeerdeverklaring te zijn, men had mij er een gegeven voor een dienstbetrekking, geenidee waarom. Ik zal wel een verkeerd hokje hebben aangekruist. Zo’n verklaringis maar een jaar geldig, ik zou die voor 2011 alweer aan kunnen vragen. Op deVAR stond dat ik hem goed moest bewaren, hij werd maar een maal verstrekt. Tja,kan ik dan nog een andere aanvragen die wel klopt, was de vraag die bij mijopkwam. Even naar de site. Een 0900 nummer en een telefoonnummer voor hetbuitenland. Daar zat ik, dus gebeld. Slechte verbinding en een mevrouw die haarbest doet te begrijpen waar het over gaat. Ze zoekt mijn gegevens op (BS nummerdoet wondere). Ja, ik moest niet bij haar zijn, zij deed buitenland. Dat wasmij niet duidelijk geworden. Een telefoonnummer vanuit het buitenland hoeftimmers niet te betekenen dat je ook als in het buitenland wonende belt?Officieel woon ik namelijk in Nederland, vandaar dat ik ook straks de helft vanmijn inkomen weer kan inleveren. Ze zou het even navragen, ondanks de slechteverbinding, en zat vervolgens klaar met pen en papier om mijn adres op teschrijven, zodat ze een formulier op kon sturen. Af en toe vrees ik dat ik mevreselijk ingewikkeld uitdruk, ik ga er namelijk niet van uit dat iedereen diezo’n telefoon opneemt verstandelijk beperkt is.

 

Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik op goed geluk maar weer een aanvraag gedaan heb, want op mijnvraag of dat zin had, daar kwam geen antwoord op. Leuker kunnen we het nietmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s