Onderwater

P9030213 Mag ik u een goede raadgeven, oplettend lezertje? Ga duiken! Het is prachtig daar onder water, eenheel nieuwe wereld. Dichter bij vliegen kun je niet komen dan wanneer je op eenmetertje of twintig onderwater zweeft. Mag ik u nog een raad geven? Begin nietaan onderwater fotografie. Dat is lastig! Je moet heel stil hangen, je camerastaat nooit snel genoeg op de goede voorkeursinstelling. Vissen maken altijdnet een bocht als jij ze er recht op wilt. Maar vooral: het water vreet dekleuren uit je foto’s. Wat je zelf onder water ervaart als vlammend rood englanzend oranje, is op een foto meestal maar vaal van kleur. Dat rood moet danweer terug in de foto’s, de meeste progamma’s kunnen dat, met een beetje geluk.Dan moet het onderwerp niet te ver af zijn, je moet vooral wel flitsen maarsoms lukt het dan weer die flitsende kleuren terug te toveren. Groot nadeel vande hedendaagse digicamera’s: zolang je batterij het doet blijf je schieten. Dusnu heb ik zo’n vijfhonderd vijftig onderwater foto’s die allemaal bewerktmoeten worden. Eerst maar eens alles wat echt mislukt is er uit halen, alleswat gedraaid moest worden gedraaid, en nu ben ik ze allemaal aan het bewerken.Geen idee hoelang het duurt voor alles bewerkt is, maar hier heeft u er alvasteentje. Voor een reisverslag is binnenkort een ander weblog beschikbaar. Daarleest u over als het zo ver is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s