Klompjes

Sleutelhanger Ik vertelde u dat ikklompjes had meegenomen voor mijn Iraakse collega’s. Sleutelhangers met tweekeramiek delfts blauwe klompjes. Ze gingen als warme broodjes, en ik zie ze nuoveral opduiken. Ik dacht da ik er heel veel mee had, maar ik kwam tekort. Voorde collega’s die er niet waren legde ik ze op de pc, dan zouden ze ze bijterugkomst wel vinden. Dat deden ze ook. Klompjes en Nederland is echter noglang niet zo’n ingebakken symbool als wij wel denken in Nederland, ik heb nogeen paar keer uit moeten leggen dat ze uit Nederland kwamen. Tegenover mijzitten de heren Dr. A.A. en A. Dr. A.A. ziet zeer slecht, A. doet het schrijfwerkvoor de rapportages en ook het nodige leeswerk van mailtjes. De volgende dagkwam Dr. A.A. op kantoor, waar de klompjes op zijn pc lagen. A. stond op, paktede klompjes, gaf ze Dr. A.A. in handen, heel voorzichtig, zodat hij kon voelen wathet was en legde uit wat het voorstelde en van wie ze kwamen. Daarop werd ik inaarzelend Engels hartelijk bedankt. Ik vond het ontroerend, zo zorgzaam als datgebeurde. Dit is een hard land, maar men kijkt nog naar elkaar om.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s