Dive, dive, dive.

DSC00948 De ultieme ontspanningis voor mij in Nederland zingen, en in het buitenland duiken. Betoverend vindtik zo’n  verblijf onder water, ikzou het uren vol kunnen houden, ware het niet dat je meestal na een uur of zo weernaar boven moet om lucht te halen en de stikstof in je bloed te latenontsnappen. We troffen het geweldig in Aqaba, het was er uitermate rustig. Deweek er voor nog volle bak, maar toen wij arriveerden was de Ramadan echttoegeslagen en hadden we hele zwembaden voor onszelf, zaten we alleen buiten ophet terras te ontbijten (de rest zat veilig binnen bij de airco) en vooral: hadik de riffen voor mezelf meestal. Het overgrote deel van mijn duiken waren dus privéduiken: slechts de duikgids, de vissen en ik. Dat biedt ongekendemogelijkheden, want zeg maar hoe je het hebben wil: wil je diep en kort, ondiepen lang, wil je mijlen maken of exploreren? Voor mij was dit de kans om overal rustigde tijd voor te nemen en te zoeken naar het kleine grut. De garnaaltjes diedoorschijnend zijn en de centimeter niet halen, de gobi’s die hun holinschieten zodra er iets beweegt, de jonge visjes die soms helemaal niet op hunmoeder lijken. Maar ook: de schuwe moray’s die alleen ’s nachts hun hol verlatenen dus overdag gezocht moeten worden in de spleten en holen van het rif: degrote garnalen die naast anemonen leven en waar je dus echt even voor op de kopmoet gaan staan. Zo goed krijg ik het nooit weer vrees ik. Een van deduikgidsen vond het zelf ook helemaal te gek, hij had maar 70 duiken meer danik en stamt uit een koud land, dus ook voor hem was het genieten met zo’n trageduiker in zijn kielzog. We hebben elkaar heel wat moois gewezen en hij maakteer af en toe nog prachtige foto’s van ook. Na 26 duiken genoeg water in mijn oren gekregenom nog weken van na te genieten.

PS U begrijpt natuurlijk zelf wel dat dit niet die Zweedse gids is maar en lokaal exemplaar. Ook aardig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s