Another day at the office

DSC01044 Hoera, ik kan weer in documententerecht. Een van onze PSD-ers heeft een slimme cursus in het Britse legergevolgd, en heeft zelf een Mac. Weer wat truukjes rijker en een behoorlijkprogramma om stukjes te typen. Alles in je eigen woongebouw, wat een service.Een drukke dag vandaag, maar vraag me niet waarom. Vermoedelijk omdat ik mijnbureau op de eerste verdieping heb staan en de afdeling die ik tijdelijk bestierop de begane grond zit. Bovendien heeft iedereen hier een wandelkaart. Erspelen een aantal nieuwe uitdagingen en integraal werken is het devies. Menzoekt elkaar dus op en heeft verhitte discussie. Ze zijn in het Arabisch, dusvraag me niet waarover. Maar hopelijk over hoe we de uitdagingen het best hethoofd kunnen bieden. De uitdaging van het uitgeven van de budgetten die we zomoeizaam hebben verkregen. De uitdaging van goede projecten te vinden die zicheigenen voor het maken van regelgeving door de Provinciale bestuurders. Deuitdaging van ook daar samen te werken. Ook van mijn kant loop ik rondjes. Deafdeling Budgeting is wat betreft rapportage aan een collega toegewezen, maargezien ik daar eerder inviel en al maanden vertoef kijkt men nu tochautomatisch nar mij als men input wil. Met de nieuwe RTL hebben we ook weermanagement binnengekregen, iemand die weet hoe ze het hebben wil en waarom.Voor sommigen even wennen maar niet verkeerd. Ondanks alle logjes enradioprogramma’s zijn er nog heel veel oplettende lezertjes die zich geenvoorstelling kunnen maken van wat ik nu precies doe, maar dit is het dus.Lezen, praten, coachen, redigeren, deadlines halen, overleggen en weer lezen.Het nieuws volgen om te weten wat er speelt en waar we problemen kunnenverwachten. Iedere beweging, of ieder gebrek aan beweging in Bagdad heeft zijnconsequenties. De dag afgesloten met indringende gesprekken met twee collega’sna hun werktijd (wij gaan dan nog een uurtje door). Met collega M over zijnbijdrage als columnist van de grootste (of de beste, dat is me door zijnbeperkte Engels niet helemaal duidelijk geworden) krant van Irak: Al Alaam (De Wereld). Met collega S over zijn twee vrouwen en hoe dat zo is gekomen. Maar datis voor een later logje, daar moet ik even over nadenken, oplettend lezertje.

PS Als u denkt wat doet die foto nu hier bij dit stukje: dit is "another day at the office "voor duikgids Christofer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s