Democratie

P8310062 Democratie versterken kun je overal en altijd, zelfs op vakantie. Onze jonge Zweedse duikinstructeur Christofer (ja inderdaad, vind er maar wat van) mocht voor het eerst stemmen. Hij had, net als slechts 30% van de in het buitenland verblijvende Zweden, de moeite genomen om in Jordanië per brief te mogen stemmen, waar hij heel blij mee was. Een indrukwekkende envelop lag voor hem klaar toen we terugkwamen van weer een geslaagde duikdag. Of wij maar even zijn getuigen wilden zijn van dit belangrijke moment, hij had namelijk twee handtekeningen nodig voor dit proces. Een ex-wethouder vond hij daar wel heel geschikt voor. Christofer gaat de wereld en de walvissen redden, na de studie die hij opneemt als dit jaartje duiken er op zit voor hem. En hij begint al vast met Zweden te redden van de blauwe coalitie. Twee jaar was hij als vrijwilliger actief voor de milieu partij (en hij moet nog 19 worden) en die kregen ook nu weer zijn stem, omdat hij de anti-immigrantenpartij tegenwicht wilde geven. Elke stem telt, vindt Chistofer, en daar ben ik het mee eens. Mensen die het niet over hun kant laten gaan, die zich actief opstellen en iets willen betekenen voor een ander, daar wordt ik wel vrolijk van. Dat was ik uiteraard al na zo'n duikdag, maar ik vind het hoop- en moedgevend zulke mensen tegen te komen, zeker van die leeftijd.

We hebben dus met plezier het getuigenschap op ons genomen, mijn zusje en ik. Zij heeft er mooie foto's van gemaakt, als ze die stuurt zal ik ze bij dit bericht plaatsen.

DSC01013

DSC01022  

Een gedachte over “Democratie

  1. Gaaaaaf die foto…. hahahaha. Ik heb je toevallig daarstraks de foto’s per picasa album gestuurd een hele boel foto’s staan erin. 🙂 Stuur je mij dan ook effe de foto’s van het duiken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s