Eid Said

HAPPY Eid Said (spreek uit Ied Saied) was vandaag de zin die men gebruikte bij de begroeting na vijf dagen afwezigheid aan het eind van de Ramadan. Niet zo maar "Hallo, hoe was je weekend". Eid is de tijd dat je fouten rechtzet en contacten weer aanknoopt of repareert. De typisch Iraakse wijze van begroeten (schouder aan schouder en kussen op de beide wangen) was aan de orde van de dag. Alleen voor mannen uiteraard, vrouwen zoenen elkaar gewoon zoals u en ik dat ook doen in Nederland. Af en toe kwam er een bakje snoepjes langs, en de kaarten Happy Eid kwamen via de mail. Veel collega's die vertelden dat ze me gemist hadden en blij waren me weer te zien. De meegebrachte spullen, bestellingen en cadeautjes, uitgedeeld. Althans, een deel. De klompjes en de stroopwafels zijn morgen aan de beurt. Ik vond het niet passend om iedereen langs te gaan terwijl het Eid Said verhaal speelde. Alles op zijn tijd.

Was ik voor mijn R&R actief met ondersteuning van de vrouwelijke PC, na mijn R&R zal ik dat er bij moeten doen. Ten eerste ga ik de afdeling legislation (wet- en regelgeving) ondersteunen bij afwezigheid van hun SME (Subject Matter Expert). Dat wordt wat, hij is advocaat en ik ex-wethouder. Geen probleem volgens onze nieuwe Regionale Team Leader Anna, ik heb daar als wethouder immers genoeg mee te maken gehad, die lokale regelgeving, om te kunnen focussen op wat haalbaar is.Verder ga ik het werkelement Organisatie Ontwikkeling  (OD) overnemen van een collega die het eind van zijn contract niet afwacht en voor Thanksgiving thuis wil zijn. Overigens betekent het voor hem dat hij een contractverlenging heeft laten lopen, waar wij allemaal een contractverkorting hebben aangezegd gekregen. Men wil zeker weten dat men van ons af kan als we onverhoopt het LGP IV programma niet mogen uitvoeren of als daar geen Expats bij nodig zijn. Typisch iets om je absoluut niet over op te winden, alles kan zo weer veranderen en wie dan leeft die dan solliciteert. Voorlopig zit ik weer in de oude routine met veel nieuwe impulsen. Het is even afzien, geen toetjes buffet, geen buiten eten en vooral geen duiken meer. Er zijn nog wel zo'n 550 onderwaterfoto's op te knappen, bankzaken te regelen (nog steeds, het zijn volhoudertjes bij de ING) en de MAC moet ook nog doorgrond worden. Vervelen is er weer niet bij dus de komende termijn van 75 dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s