Roeien

Roeien klein Kom je uit Irak voor een roeitochtje, hebben de weergoden bedacht dat het tijd is voor flink wat wind. Roeiers zijn niet bang voor een buitje, maar windkracht zes dwars op, dat is te gortig op breed water. En breed water hebben  we op Het Oude Veer waar de botenloods staat. Veel nieuwe gezichten na drie maanden niet op mijn roeiclub te zijn geweest. Boten met een nieuwe naam. Mijn lievelingsboot, de Amer, heet nu ineens Den Helder. Dat laatste is dan weer wel leuk en men heeft mij verzekerd dat er over nagedacht is. Nieuwe, of in ieder geval voor onze club nieuwe boten. Er werd een filmpje over roeien gedraaid als troost, maar dat ging mij te ver, ik heb nog wat visites gereden. Daarna weer terug naar de loods omdat er gebarbecued zou worden Dat was toch ook wat lastig. Er was een tent geregeld, maar wie gaat hem opzetten in een hoosbui? Gourmetten werd het uiteindelijk, dat ging ook heel goed. Ondanks al dat improviseren en het ontbreken van het roeien toch weer een paar gezellige uurtjes met de roeivrienden.

En dan is het eind echt in zicht. Nog even bij de buren de post weer regelen, dit logje maken en dan mijn koffers pakken. Het weekje Nederland is voorbij.

(Foto gemaakt tijdens roeitocht rondje Anna Paulowna, zomer 2009, ikzelf ben het middelste petje)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s