Code of Coduct

Van de week zocht ik M, om te vragen naar wat lokale ontwikkelingen. M. is nogal slim namelijk, en weet alles van de lokale politiek, waar hij ook over publiceerde. Maar M. zat niet op zijn plek, hij zou wel in het kantoor hier naast zitten bij de collega's D en A en M. Maar ook daar gaapte een gat. Een derde kantoor was zelfs op slot. Waar zaten ze toch? Boven in een vergaderruimte dus, in het halfdonker. Wat deden ze daar? Ze volgden de Code of Conduct cursus. Wat er van je baas wel en wat er van je baas niet mag. Er heeft zich een incident voorgedaan een aantal weken geleden met zeer gewaardeerde topmedewerkers die een eigen bedrijfje begonnen, en gelijk meedongen naar een klus die hun werkgever ook uitvoerde. Dat betekende een overhaast afscheid van de zeer gewaardeerde medewerkers. Een gevoelige aderlating volgens mij, dus nu wordt als een speer iedereen weer een keer door zo'n cursus heen gejaagd vermoed ik. Ikzelf deed als de PC integriteitcursus. Echt grappig. Ik mocht voor mezelf een diploma uitprinten als ik schriftelijk met de hand op mijn hart wilde beloven dat ik de hele cursus echt begrepen en gevolgd had. Nu dat doe je natuurlijk, oplettend lezertje, zo'n certificaat ligt nu ergens tussen de papieren, als herinnering voor later. De cursus van vanmiddag was gelukkig tweetalig dus ben ik er even bij gaan zitten, want je steekt er altijd wat van op. In dit geval het Arabische woord voor roddel, altijd handig om te weten. En de kennis dat mijn huidige werkgever het niet leuk vindt als ik er een baantje bij neem bij een gelijksoortig bedrijf, een gekozen politieke functie heb of materiaal voor dit bedrijf vervaardigd gebruik voor een ander bedrijf. Maar zoiets had ik zelf al bedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s