Plof

Waren de meeste ploffen die wij de afgelopen weken meemaakten nog redelijk binnen de perken, de afgelopen zaterdag was het meer dan raak. Pas vanmorgen hoorden we ervan, omdat het buiten ons gehoor gebeurde. Op de dag dat de VS officieel de veiligheid voor dit land overdroeg aan de lokale troepen ontploften er hier in een drukke straat drie bommen (zegt een bron, oorzaak wordt nog onderzocht). De laatste tellingen vanmorgen meldden 30 doden en 120 gewonden. Collega N reed vanmorgen langs het gebied en zag hoe men met bulldozers de ravage probeerde weg te ruimen. De markt in kwestie was er een met een zeer voordelig aanbod, waar vooral de mensen met weinig geld boodschappen doen. Nu helemaal want komende week begint de Ramadan, dus wordt er veel voorraad ingeslagen. Ook was er een dokterpost met veel wachtende patienten vlakbij. Wie dan om 19.00 uur aan het begin van de schemering drie bommen in zo'n drukke straat laat ontploffen weet wat hij doet. De eerste officiele berichten repten over een ontplofte generator, maar nu hoorde ik van Collega Dr A die net binnenkomt en in de buurt woont, dat de IED in de generator was geplaatst, zodat de impact maximaal was door de brandstof daar. De berichten in de media verschillen, dus niet alles is al helemaal duidelijk. Maar wel is duidelijk dat het qua burger slahtoffers een van de ergste incidenten van de afgelopen maanden is. De wijk van collega N is ook voor een deel afgezet, daar was sprake van 2 autobommen die ergens zouden staan. De afgelopen dagen was de controle al flink opgeschroefd, een teken dat er wat aan de hand was volgens N. Men wist van 5 autobommen. Maar deze aanslag had geen auto's nodig. Met het naderende vertrek van de Amerikanen is het duidelijk: bepaalde partijen volgen de verdeel en heers politiek. Veel onrust en veel geweld maakt mensen bang en kneedbaar. Daar profiteert de onderstroom van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s