Krant

Krant Ik ben nog niet helemaal vergeten in Den Helder, oplettend lezertje. De Helderse krant wilde weten hoe het er mee ging en plaatste vanmorgen een interview met twee foto’s. Nu maar hopen dat ik mijn baan niet kwijtraak. De werkgever is erg afkerig van foto’s, en publiciteit schijnt ook moeilijk te zijn. Iedereen is er tamelijk benauwd over. Ik ga er maar van uit dat deze krant niet in de rekken ligt in de VS, en dat het wel los zal lopen. Voor het radioprogramma heb ik keurig laten weten dat ik daar mee bezig was en of ze nog tips en trucs voor me hadden. Uitgelegd waar het om ging en al weken niets meer gehoord van het Hoofd Publiciteit. De laatste keer vond hij dat er ook nog wel tijd was, maar nu is het over drie weken zo ver. Ik ga er van uit dat ik i meer hoor van ze, maar zeker weten doe je het hier niet.

In ieder geval kan ik nu naar Nederland, mijn paspoort is na een wekenlange zwerftocht weer terug bij zijn baasje, dat was het laatste missende onderdeel. Ik heb nu een Multiple Entrance Visum, dus ik kan er uit en er weer in zonder gedoe. Nou ja, kans dat je uren in de rij staat natuurlijk. Daar hebben ze hier in Basrah nogal last van als ze binnenkomen. En binnenkomen doen ze de laatste weken. Met het vertrek van de VS troepen worden die afgelost door de investeerders en de oliejongens. Goed nieuws dus voor het land, denk ik. Er is zelfs een Brits reisbureau gestart in Bagdad. Niet bedoeld om de nieuwsgierige toeristen te bedienen, maar de zakenreiziger. Ze doe dan gelijk wat veiligheid er bij. Jammer dat toerisme nog niet mogelijk is. Volgens mij is hier genoeg te zien, er zijn wat zeer veel eeuwen oude gebouwen in dit land, dat kan ook niet anders. Alleen al de oude stad bij Bagdad zou ik wel eens een keertje zien. Voorlopig komt het er niet van. Ik moet het doen met plaatjes, net als u in de krant het met een plaatje moet doen. Het is leuk, maar het origineel is altijd leuker.

Een gedachte over “Krant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s