Van het dak af gezien

Images Toen ik het gisteren om half zes hoorde rommelen ben ik snel naar het dak gerend. Dat is nu verder dan voorheen, want ik woon er niet meer onder, ik woon onder een lager dak. Wat ik hoopte gebeurde, de onweersrommel werd een echte bui en ik maakte de derde regenbui mee sinds mijn verblijf hier. Zal wel weer en unicum geweest zijn voor de maand augustus. Ik heb er twintig minuten in gestaan en kon droog naar huis. Dat is dan het voordeel van een warm land. Maar op een gegeven moment regende het zo hard dat de metalen daken om me heen echt nat werden, en ook het dakterras was helemaal nat. Ongeveer drie minuten daarna droogde het weer op tussen de druppels door. Tijdens die bui kraakte het van de donder en zag ik hier en daar de bliksem neerflitsen aan alle kanten. Mijn omgeving trok zich er een beetje van aan. Zie je bij ons de mensen naar binnen vluchten bij een bui, hier had ik de indruk dat er plotseling in de zijstraat naast ons meer mensen, vooral vrouwen buiten kwamen. Ze liepen in een groepje zonder doel heen en weer, dus volgens mij waren ze van de regen aan het genieten. De bewakers van de torens maakten gebruik van het water om hun gezicht nog eens te verkoelen, of het platjes schoon te vegen. Bij het weggaan stak er een van beneden af zijn duim naar me op, hij vond het ook geweldig. Wat zag ik terwijl ik daar in de regen, het onweer en de wind (max 6/7 BF) stond? Ik zag auto’s en vrachtauto’s en minibusjes rijden. De politieagenten die gisteren te voet vijf man sterk de wijk in gingen met hun camouflagepakken, rode baretten en AK47’s zag ik niet. Wel zag ik dat de politieagenten naast ons een partijtje gingen voetballen nu het zo lekker werd. Ook de kinderen op de hoek vonden dit een goede gelegenheid voor nog een potje. Ik zag de kudde zwart-witte koeien die ik al eerder zag, maar nu in een straat verderop naar het zuiden, richting rivier, in de dure villawijk. Het viel me op dat er om ons heen toch nog flinke natte delen waren ondanks de droogte. Dat moet grondwater zijn. De honden werden onrustig en blaften, dus de vogels krijsten ook vrolijk mee. Na een half uurtje werd het weer droog, kwam de zon weer van achter de wolken tevoorschijn, oranje van het stof en ging ik weer naar binnen. De wind was gedraaid, het zou droger worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s