Prik (eigen foto)

P8050049 Volgens het Amerikaanse lijstje waar ik gisteren naar verwees wordt er nu twee maal zo veel elektriciteit geproduceerd als voor 2003. Het gebruik is echter ook flink gestegen, mensen hebben meer spullen dan voor die tijd, wordt er gezegd. Dat kan waar zijn natuurlijk, maar zo’n airco, als ze die hadden kunnen krijgen, hadden ze hem zeker gebruikt. Volgens mij deden ze dat ook. Je zou denken dat met twee maal de productie mensen toch meer dan een paar uur stroom per dag moeten krijgen. Gisteren ging de stroom na een onregelmatige dag om 21.15 neer, en kwam pas  de volgende ochtend om 07.15 weer op, net nadat mensen de hele nacht hadden wakker gelegen van de hitte. Maar alleen de productie verhogen is niet genoeg. Er wordt gesproken van diefstal, maar het verwijderen van illegale draden in Bagdad heeft de situatie niet verbeterd. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de kwaliteit van het netwerk, dat natuurlijk net zo uitgewoond is als de rest van het land. De helft van de productie zou volgens zeggen daar alleen al door verdwijnen. Ja, je komt er niet met een stukje van het probleem, je moet de hele lijn opknappen. Maar dat is lastig, duur en gevaarlijk. Met een regering die nu al vijf maanden niet uit de impasse komt en over geen enkele kant een coalitie kan maken (seculier en niet seculier dus, een beetje verschil is er wel met Nederland) ziet het er voorlopig niet naar uit dat het beter wordt. De beste weg naar verbetering is toch er voor zorgen dat er stabiliteit en veiligheid heerst en mensen weer initiatief durven nemen. Anders blijft het dweilen met de kraan open. Dus tijd dat al die veel te goed betaalde politici in een hokje gaan met elkaar en er pas uit komen als ze een coalitie hebben afgesproken. Kunnen we het daarna altijd nog over democratie hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s