Shahed

DSC07905 Een onverwachte ontmoeting vanmorgen, toen ik het kantoor van Dr E. binnenliep. Zijn secretaresse had een schattig baby op schoot, haar zes maanden oude dochtertje Shahed (wat een soort honing betekent). Een kindje dat haar naam eer aan deed want ik heb haar de hele dag geen kik horen geven. Heel zoet zat ze bij mamma op schoot achter de computer, lag ze te slapen op een bureau in haar reiswiegje of zat ze bij die wildvreemde mevrouw op de arm, die haar alle kantoren liet zien. Grote bruine ogen die vol vertrouwen en nieuwsgierigheid om zich heen keken. Vol vertrouwen in een onzekere toekomst. Een jonge vader zei me hier: Iraqi kids have to be tough. Het weer is te warm, het water niet veilig, de vreemde ziektes waar ik over sprak liggen op de loer. Maar Shahed weet daar nog allemaal niets van. En als we allemaal een beetje ons best doen zal ze het ook niet echt meemaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s