Shahed

DSC07905 Een onverwachte ontmoeting vanmorgen, toen ik het kantoor van Dr E. binnenliep. Zijn secretaresse had een schattig baby op schoot, haar zes maanden oude dochtertje Shahed (wat een soort honing betekent). Een kindje dat haar naam eer aan deed want ik heb haar de hele dag geen kik horen geven. Heel zoet zat ze bij mamma op schoot achter de computer, lag ze te slapen op een bureau in haar reiswiegje of zat ze bij die wildvreemde mevrouw op de arm, die haar alle kantoren liet zien. Grote bruine ogen die vol vertrouwen en nieuwsgierigheid om zich heen keken. Vol vertrouwen in een onzekere toekomst. Een jonge vader zei me hier: Iraqi kids have to be tough. Het weer is te warm, het water niet veilig, de vreemde ziektes waar ik over sprak liggen op de loer. Maar Shahed weet daar nog allemaal niets van. En als we allemaal een beetje ons best doen zal ze het ook niet echt meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s