Gemier (eigen foto)

P7260023 Vanochtend bij de lekker warme douche (het was al tegen zevenen) zag ik niet alleen een waterstroom, maar ook een mierenstroom naast mij. Heel veel mieren die richting het plafond gingen en daar al met elkaar een zwarte vlek vormden (de plafonds zijn hier hoog en ik had mijn lenzen nog niet in). Het zijn heel kleine mieren, af en toe loopt er een over je been, maar in deze hoeveelheden had ik ze nog niet in mijn kamer gezien. De beestjes vinden het buiten te warm worden, dus echt kwalijk kun je ze hun verhuizing niet nemen, maar ik vond het te veel van het goede. Je wilt toch niet door mieren je bed uitgedragen worden. Vorige week is hier een PSD- er in zijn kuit gebeten tijdens zijn slaap, wat een ontsteking gaf die niet mooi meer was. Zal geen mier zijn geweest, kenners dachten aan een spin. De enige spin die ik hier zag is een zeer klein exemplaar hooiwagen die mij niet stoort. Andere soorten hoef ik niet tegen te komen, zeker niet als ze bijten. Maar goed, die mieren dus. Gemeld aan de ops guy en die zou er wat aan laten doen. Dus toen ik vanavond van mijn werk kwam lag er poeder op bepaalde plaatsen (ik had ze verboden het in de slaapkamer neer te leggen) en dat hielp vrij goed. Overal lagen lijkjes van mieren in de badkamer. Vooral bij een leiding doorvoer, waar ze binnen komen in de badkamer kennelijk, of in ieder geval vanachter de tegels vandaan, lag een flink hoopje. Ik heb er een foto van maar de zilveren camera zal ik er niet mee winnen. Maar van mieren in mijn kamer heb ik voorlopig geen last.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s