We've got him!

1298659 Tijdens mijn verblijf in Bagdad, de eerste week in Irak, zag ik een mij onbekende vogel en een mij onbekende vlinder. Ik schreef er over in het blog “Een vlinder in Bagdad”. Via Twitter kreeg ik een antwoord op de vogel, zoals ook op de mij onbekende vogels hier in Basrah. Naar de vlinder werd ook driftig gezocht, telefoontjes naar vlinder kenners in het Noorden van het land, naar de vlindertuin in Emmen, maar ja, zonder foto mevrouwtjex85.. Zelf struinde ik websites af met vlinders maar nergens iets dat er op leek. Een goede kennis wees mij een paar dagen geleden op een site waar je vragen kunt stellen over onbekende dieren die je hebt gezien en verwees ook nog naar een auteur van een vlinderboek over deze regio. Nog voor dat ik de genoemde site had kunnen bezoeken kwam er vanmorgen een antwoord via de site. En verdraaid, het was hem. In eerste instantie dacht ik van niet, ik herinnerde hem mij lichter. Maar de foto’s zijn duidelijk, zijn ondervleugels zijn veel lichter, en dat plaatje klopt helemaal met mijn herinnering. Dus ik kan u nu met voldoening en dankbaarheid laten weten, oplettende lezertjes, dat het hier gaat om de Christmas Butterfly de Papilio demodocus, ook bekend onder de naam Orange Dog. Hij schijnt veel voor te komen in deze streken maar ik heb hem maar een keer gezien. Nou ja, het is natuurlijk ook veel te warm voor vlinders, die zijn waarschijnlijk aan het overzomeren. Op deze site kunt u alles over hem lezen. Met heel veel dank aan Margreet voor het plaatsen van de oproep en het melden van het antwoord, voor Johan voor het herkennen en voor Paul voor de foto’s. En leve het internet natuurlijk. Nu ga ik door voor de sprinkhaan en ik ga ook proberen de libellen hier te fotograferen. Alle trossen los.

3 gedachten over “We've got him!

 1. Leuk dat het meteen raak is! Inderdaad, You’ve got him. Ik heb de dank aan Jan en Paul op de site gezet.

  Groet van Margreet.

  Like

 2. Of de duvel er mee speelt maar gisteren zag ik mijn eerste vlinder in Basrah. Een kleine zacht oranje-bruine, een soort hooibeestje/blauwtje type. En vandaag een grote licht oranje-gele libelle. Ga ik dit weekend proberen te fotograferen of filmen, en dan komt hij er aan met de sprinkhaan en de kakkerlak.

  Like

 3. Hoi Linda Rose,

  kun je in je log Jan door Johan vervangen?
  En Johan merkte op dat er misschien toestemming gevraagd moet worden aan de fotograaf voor het publiceren van de foto. Ik heb gevraagd om me zijn e-mail adres te sturen, dan kun je dat vragen.

  Groet van Margreet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s