Toetsenbord

Babel2 Ondanks alle moeite die is gedaan een nieuwe server te installeren, blijft het internet een bron van zorg en ergernis. Gelukkig hebben de IT jongens vaak IT tricks zoals ze dat noemen en ontzettend veel geduld. Die tricks werken dan vaak ook nog. Een grappige bijkomstigheid van de nieuwe server: mijn collega’s krijgen als ze inloggen bij Google een Nederlandse pagina. Het was mij niet opgevallen, maar zij weten nu even de weg niet meer. Grappig vind ik dat. Wat een stuk minder leuk is voor mij, maar vergelijkbaar, is ons toetsenbord. Dat is geschikt om in twee talen te gebruiken, nou ja, de software daarvoor dan, er staan alleen Latijnse letters op. Maar op de een of andere manier springt de laatste dagen vooral als ik mijn mails wil beantwoorden mijn bord van Engels (of Nederlands zo u wilt) naar Arabisch. Dat is lastig, het begint aan de verkeerde kant, je kunt er niks mee want je weet niet welke letter je aanslaat. Bovendien is de kans groot dat de ontvanger ze niet kan lezen. Het is in te stellen uiteraard, maar na 3 keer in 5 minuten ga je je daar aan ergeren. IT jongens er bij, mij gewezen hoe ik het kan aanpassen. Had ik al gevonden. Ze frommelden nog wat aan knoppen, nu  moest het goed gaan. Ging het niet. Dus heb ik geheel op eigen houtje het Arabisch uit het menuutje verwijderd. Werkt fantastisch, geen Arabische letter meer te zien. Van rechts naar links schrijven wil hij echter nog steeds, en de cijfers komen weer wel in het Arabisch. Zondag toch maar weer naar de IT jongens dus.

Dat komt er ook van als je verhuist naar een land dat de stad Babel herbergt. Daar is die ellende immers allemaal begonnen. Anders had ik dat Arabische toetsenbord nu gewoon kunnen gebruiken. Of was het dan spijkerschrift geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s