Verhuisd

Verhuizing Ik ben verhuisd, oplettend lezertje. Weliswaar nog steeds in Basrah, weliswaar nog steeds dezelfde compound, maar een nieuwe kamer in een ander gebouw. In de hoop dat deze kamer ’s morgens iets rustiger is. Dat weet ik natuurlijk pas morgenochtend, als iedereen wakker is, of na vertrek van het volgende konvooi. Heb al een deur gezien die roet in het eten kan gooien, maar weet ook al wat daar aan te doen is morgen. Als voordeel van deze verhuizing heb ik nu een veel grotere kamer, dus meer lege ruimte. Ik heb een ruimere ladekast. Ik heb een soort tussenkamertje naast de badkamer en in die Badkamer een echt ligbad… Ik heb een raam aan de schaduwkant waar daglicht doorvalt (die andere was afgeplakt vanwege de warmte). Het nadeel:  geen lcd televisie (dat was de grote magneet voor degene met wie ik de kamer ruilde). Het schattige kaptafeltje is ook omgeruild voor een meer oorspronkelijk Iraaks exemplaar dat nu in dat tussenkamertje naar de badkamer staat. Zeeën van ruimte, mijn schilderspullen op een tafeltje onder de whiteboard. Nieuwe buren en een die wist hoe de afstandbediening van de airco werkt. Daar zit namelijk nog een klepje op  dat ik niet eerder zag. Ongekende horizonten dus weer.  Een collega die boodschappen deed in de PX bij het vliegveld bracht een emmer en schoonmaakspullen mee, dat was tot nu toe behelpen. Er zijn weliswaar aardige dames die de was doen en de vloer vegen, maar een keertje echt zelf schoonmaken voor je je nieuwe huis betrekt, dat heeft er altijd in gezeten en dat zal wel niet meer weggaan. Kortom: weer allerlei spannends hier in Basra. Never a dull moment.

P7200003   

3 gedachten over “Verhuisd

  1. Goed gezein Smitje, die stoel komt van Ikea, en die Ikea staat in Koeweit, hier om de hoek. dus iemand bestelt die voor ons en dan komt het met de veerboot. De lamp komt er ook vandaan, de kasten zijn denk ik hier vandaan, maar sommigen hebbben een leudekeustje dat volgens mij van Ikea is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s