Van het dak af gezien

01%20-%20twee%20jongetjes%20fiets Het is steeds lastiger om bij daglicht een tijdje op het dak te staan. 49 Graden in de schaduw, dat houd je niet lang vol. Toch gebeurt er dan nog wel wat op straat, tot mijn verbazing. Kinderen zijn onoverwinnelijk kennelijk. Zo zag ik vanmiddag om een uur of half vijf twee jongetjes heel hard voorbij fietsen. Dat vond ik al een heldendaad met deze temperaturen. Maar er liep ook nog een jongetje achter hen aan te rennen, in een poging hen bij te houden. Een jongetje van een jaar of 10 hooguit denk ik. Hij hield het nog een behoorlijk tijdje vol ook. Levensvreugde, en levenskracht, iets anders kan het niet zijn bij dit weer. Want vergis u niet, oplettend lezertje, u kunt wel zeggen “dat zijn ze gewend”, maar zo werkt het niet. Alles wat boven je eigen lichaamstemperatuur uit komt is een aanslag op datzelfde lichaam. De gezondheidscijfers hier wijzen het uit. Maar die jongetjes wisten dat gelukkig nog helemaal niet, die waren lekker aan het fietsen en het rennen. Volhouden ventjes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s