Van het dak af gezien

01%20-%20twee%20jongetjes%20fiets Het is steeds lastiger om bij daglicht een tijdje op het dak te staan. 49 Graden in de schaduw, dat houd je niet lang vol. Toch gebeurt er dan nog wel wat op straat, tot mijn verbazing. Kinderen zijn onoverwinnelijk kennelijk. Zo zag ik vanmiddag om een uur of half vijf twee jongetjes heel hard voorbij fietsen. Dat vond ik al een heldendaad met deze temperaturen. Maar er liep ook nog een jongetje achter hen aan te rennen, in een poging hen bij te houden. Een jongetje van een jaar of 10 hooguit denk ik. Hij hield het nog een behoorlijk tijdje vol ook. Levensvreugde, en levenskracht, iets anders kan het niet zijn bij dit weer. Want vergis u niet, oplettend lezertje, u kunt wel zeggen “dat zijn ze gewend”, maar zo werkt het niet. Alles wat boven je eigen lichaamstemperatuur uit komt is een aanslag op datzelfde lichaam. De gezondheidscijfers hier wijzen het uit. Maar die jongetjes wisten dat gelukkig nog helemaal niet, die waren lekker aan het fietsen en het rennen. Volhouden ventjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s