Politiek

Na de demonstratie hier in Basra die voor twee demonstranten fataal afliep, werden nieuwe demonstraties aangezegd. De voorzitter van de PC eiste een onderzoek, waarbij de Gouverneur door de PC bevraagd zou worden over de gang van zaken. Drukke wandelgang-gesprekken over de vraag of dit tot de val van de Gouverneur zou leiden. Sommigen hoopten dat, anderen vreesden dat. Ons zou het in iedere geval weer vertraging opleveren, want bij zo’n wisseling gebeurt er natuurlijk niets meer om de begroting rond te krijgen. De nationale feestdag (die sommigen niet om te vieren vinden) zou de deadline zijn. Maar het bleef rustig in Basra. In Bagdad was een aanslag op een politiek leider, gelukkig mislukt, maar hier bleef het opvallend stil. Maar even navraag gedaan,waar die rust zo plotseling vandaan kwam. Wanneer kwam dat onderzoek nu, wilde ik weten. Volgens collega N, die een broer in de politiek heeft, zou dat er niet komen. Want weliswaar zou zo’n onderzoek vermoedelijk aan de oppervlakte brengen dat de Gouverneur niet geheel integer was (ik gebruik het woord corrupt hier maar niet), maar het vermoeden bestaat dat er ook van de voorzitter wel het een en ander naar buiten kan worden gebracht wat niet goed voor zijn imago is. Het zijn partijgenoten. Weliswaar ondersteunt de PC Chair een andere presidentskandidaat andere dan de Gouverneur, dat kan hier (zoiets als bij ons, ben je als VVD-er voor of tegen Paars+). Dus de verwachting is nu bij velen dat de heren het er een keer over hebben in een gesprek, en dat het daar dan bij blijft. Dat komt de openbaarheid van bestuur natuurlijk niet ten goede. Maar goed, we zijn op weg naar de toekomst. We zijn daar voorlopig nog lang niet aangeland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s