Troebelen

Vingerwjizers 14 Juli is hier de nationale feestdag. Wat er precies gevierd wordt is me nog niet helemaal duidelijk, maar gevierd wordt er, is de bedoeling althans. Eerst moet nog van hogerhand uitgevaardigd worden dat hij echt door gaat. Dit jaar is aangezegd, althans hier in de buurt, dat dit ook de deadline is voor uitsluitsel over de eisen van de demonstranten. Denk daar hier niet te licht over, als er doden (kunnen)  vallen bij zo’n demonstratie is er moed voor nodig zo’n bord vast te houden. De moed der wanhoop bij velen, heb ik het gevoel. En ik ga er van uit dat de problemen met de elektriciteit dan nog echt niet zijn opgelost. Sterker nog, er is de afgelopen weken minder beschikbaar geweest dan ooit lijkt het wel. En dat in een periode waarin de temperaturen tot halverwege de vijftig graden stijgen. We zijn dus zeer benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen. Helaas is daarna het weekend dus het kan even duren voor we weer echt horen wat er zich afspeelt. Mogelijk leest u het eerder in de krant of ziet u het op het journaal, dan dat wij het horen. Streamen lukt slecht dus even een nos-je pikken is er hier niet bij. Maar dat wat ik van binnenuit hoor laat ik u zeker weten. Als het u interesseert tenminste, want Irak is toch vaak ver weg voor ons Nederlanders, denk ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s