Wie waakt?

ImagesCAFOB2OG Ik  gaf aan dat  u verzoekjes in kon dienen voor onderwerpen van dit blog en het eerste is al binnen. De vraag was: wie bewaakt jullie, het Amerikaanse of het Irakese leger. Het antwoord is: none of the above. Het Amerikaanse leger doet al lang geen beveiliging meer voor burgers, en is al bezig af te bouwen, vooruitlopend op de terugtrekking uit Irak, voorzien volgens Obama voor begin 2011. Het Iraakse leger heeft ook wel wat anders aan zijn hoofd dan voor onze veiligheid te zorgen. Dus zijn er allerlei privé beveiligingsbedrijven, veelal bemand door voormalige militairen. Ze komen overal vandaan, maar degenen waar wij mee werken zijn Brits georiënteerd. Daar werken zover als ik gezien heb geen Amerikanen. Trouwens ook bijna geen Engelsen, ze zijn vaak Schots of Iers of Welsh. Of ze komen uit Nieuw-Zeeland, Australië, Fiji en andere exotische gebieden. Zelfs een Oost-Afrikaan loopt hier rond, die zorgt voor de hond, (waarvan ik nog steeds geen idee heb waar hij woont, ik hoor hem nooit en zie hem zelden.)

De jongens die in twee ploegen de torens bemannen langs de muren of bij de poorten en de slagbomen staan zijn weer lokaal ingehuurd. Het verhaal gaat dat zij vaak deel uitmaakten van de groepen die ook voor de aanslagen zorgen en voorheen financiële banden hadden met Iran. Een geruststellende gedachte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s