Grenzen verleggen

Images We doen het allemaal, grenzen verleggen. Soms letterlijk, we beginnen met onze vakanties dicht bij huis, en eindigen ergens in Antarctica tegenwoordig. We geven meer uit aan iets wat we graag willen hebben, of we lopen harder en verder dan vorig jaar. We gaan langer door zonder apc-tje, of wat ook maar.

Ook ik verleg mijn grenzen, zeker op het gebied van temperatuur. In Nederland is een temperatuur van boven de dertig graden aardig warm. Tijdens mijn duikvakanties naar Egypte vind ik het pas echt (te) warm worden boven de 35 graden. Dat vind ik tegenwoordig een zeer koele temperatuur met zeer aangename nachttemperaturen. Toen ik hier kwam was boven de 40 graden warm. Maar we hebben nu besloten dat pas alles boven de 45 graden echt warm is. En dat is het deze week. De schaduwtemperatuur is volgens mijn weerstation 48 graden vandaag. Maar als ik al de neiging zou krijgen om te gaan klagen, dan kijk ik gewoon even naar de bureaus tegenover mij, waar twee reeds lang geleden gepensioneerde heren aan het werk zijn voor de toekomst van Irak. Zij gaan straks terug naar een huis waar airco en koelkast niet of nauwelijks gebruikt kunnen worden. Naar een huis waar de nachten veel te warm zijn om te slapen. Of ik kijk naar mijn vrouwelijke collega’s, gekleed om niet op te vallen hier in het diepe zuiden van Irak. Niet altijd vanuit religieuze overtuiging, maar wel altijd te warm. Lange rokken, lange mouwen en een alles omsluitende hoofddoek. En dan soms met de bus naar huis, of een half uur in de zon wachten op de auto die maar niet komt. Dus mij hoor je niet klagen,ik verleg gewoon mijn grenzen. Ik heb het niet warm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s