Kikker en pad (eigen foto)

P7040060 Ik blijf me verbazen over wat ik hier aantref. Gisteren kwam ik op weg naar het restaurant een kikkertje tegen. Die zitten hier meer, en komen af en toe ook binnen, net als de kleine padjes. Iemand vertelde me zojuist dat ze ’s avonds vooral op het net gesproeide grasveld te vinden zijn. Dat is een logische plek. Vanmorgen was ik op weg naar de restaurantingang toen een schoonmaker me riep en op een gasfles wees. Geen idee wat hij bedoelde maar als ze je roepen: altijd interesse tonen. En wat zat daar naast die gasfles, dat was geen steen zoals ik dacht om voortaan de sleutel onder te bevaren (bij gebrek aan een mat) maar een heuse landschildpad van redelijke afmeting. Zo schuw dat zijn kop een tuutje was geworden maar desalniettemin, hij zat er. Ik had het gerucht al gehoord dat er een schildpad zou zitten en volgens de beschrijving was dat een waterschildpad, dus mogelijk zijn er meer. P7050063 Maar dit was de droge soort. Gelijk een stukje komkommer voor hem gehaald, want het enige huisdier dat ik ooit had, een reuzenschildpad uit Brazilië, was daar gek op. Deze dus niet, hij heeft het niet aangeraakt. Zojuist gekeken, en hij was weer weg. Waar is hij gebleven, waar komt hij vandaan? De levensvragen van ieder mens nu geprojecteerd op deze schildpad. Als ik het weet hoort u het van me. Twee fotootjes om te laten zien dat ik toch echt die beesten hier gezien heb. En hij gaat in het boekje natuurlijk.

8 thoughts on “Kikker en pad (eigen foto)

  1. Ik heb voldoende in Vogelzand wat inheems is en wat ik niet ken, (en ik ken er toch al aardig wat) aan motjes, nacht- en dagvlinders, libelles etc. Boekjes gekocht om eens uit te vinden wat er allemaal is. Schildpadden nog niet gezien, wel een grote bonte specht bij de vijver (overleden) en in het voorjaar greep ik in een Egel (niet gezien onder een berg bladeren) auw. En het oranjetipje (vinder). Kris vangt tegenwoordig vliegen, slaat ie dood tegen ut raam, niet helemaal de bedoeling. Komt steevast met een vlieg aanlopen ieeeeeef (lief), ja, zo wel jax85.

    Like

  2. Inderdaad, in Vogelzand heb je van alles, maar onder de omstandigheden hier verwacht je het gewoon niet. Vlinders en motten zie ik hier (nog) niet. Egels kijken wel uit en zelfs vliegen vallen mee. Dus dan is een schildpad een wonder.

    Like

  3. Hartelijk dank voor de moeite van het plaatsen. Ik vond de uitdrukking koffie pad ook erg goed trouwens. Omdat ze een beetje huppelen wist ik niet zeker of het padjes of kikkers zijn. Maar dat is nu weer opgelost, ze gaan in het boekje. Nogmaals dank!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s