Schoon

Images Het is hier weliswaar een stoffige omgeving van nature, maar men doet er alles aan om het hier brandschoon te houden. Zo zijn er grasveldjes aangelegd die zeer goed worden onderhouden en zeker gezien de hitte er prima bij liggen. Er staan palmbomen van verschillende maten en er groeien struikjes, waaronder oleander. Verder is men voortdurend bezig met het plegen van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. We zijn hier gezegend met tegelvloeren in alle gebouwen, dus dat maakt lekker schoon. Zaterdags krijgt het restaurant een beurt: alle stoelen op de tafels, de vloer besprenkeld met water met dettol (ze houden erg van ontsmetten hier), er langs met de wisser en dan nog weer even napoetsen met een iets minder bijtend luchtje dat pretendeert naar bloemen te ruiken. De tegels kunnen niet glimmen, maar als ze het hadden gekund dan zouden ze het zeker doen. Ook in onze kantoren gaat het er zo aan toe. Er werken twee schoonmakers in dit gebouw, die ook voor de voorraden van de kantoren en de koffie en de thee zorgen. Af en toe komen ze langs, worden wij vriendelijk doch dringend verzocht op te zouten en dan wordt onze vloer van stof ontdaan. Ik vindt het knap, ik heb hier buiten de mieren nog geen ongedierte gezien, vooral nog geen kakkerlakken. Daar ben ik blij om, want ik vind dieren leuk, maar kakkerlakken, die heb ik zoveel gezien (tot in mijn soep aan toe), die kan ik de komende jaren nog wel missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s