Van het dak af gezien

ImagesCAKMLBKI Ik heb u al een paar keer gemeld dat we hier een dak hebben. We hebben zelfs verschillende daken, oplettend lezertje. Niet zo gek natuurlijk, we hebben eigenlijk net zo veel daken als we gebouwen hebben. Net als thuis gelukkig. Maar hier zijn de daken plat, en als je boft hebben ze een flinke muur er om heen, van ongeveer ellebooghoogte zeg maar als je staat te leunen. Een echte borstwering. De eerste avonden hier kwamen we na achten op het dak van mijn woongebouw bij elkaar om wat te drinken en te kletsen en te kijken en te luisteren. Er is altijd veel te horen en te zien. Het blaft, het tjilpt, het piept en het kwaakt, het zoemt en het gonst, het leeft.

 Tegenwoordig zitten we daar niet meer omdat het te warm is. Maar als ik op mijn vrije dag erg vroeg wakker ben ga ik erg nog wel eens zonnen in de schaduw. En regelmatig loop ik er even heen. Na het eten in de schemering, of voor het slapen gaan. Ze hebben hier geen Lange Jaap, maar ze hebben schijnwerpers in verschillende kleuren die bij een kermis horen. Regelmatig is er vuurwerk, alhoewel ik dat al een paar dagen niet meer gehoord heb.

Afgelopen dagen weer zo iets waar ik plezier aan beleef. Ergens aan de overkant was een klein vuurtje voor een huis in de berm (nou ja, berm), ik denk om vuil te verbranden. Nadat ik een rondje alle windrichtingen had gemaakt keerde ik weer terug naar de plek waar ik het vuurtje had gezien (er staan gebouwtjes en watertanks op het dak, dus je loopt wat af als je alles wilt zien), en toen zag ik daar vlak bij nog een vuur, maar nu veel wilder. Ik dacht al aan echte brand de vlammen waren een paar meter hoog. Maar aan de reacties van de mensen zag ik dat die niet de neiging hadden Gino te bellen (voor de niet Nieuwediepers, Gino is onze brandweercommandant). De honden die hier om ons heen wonen wisten wat hen te doen stond. Ze gingen er met zijn allen naar staan kijken op veilige afstand en blaften het vuur vermanend toe. Dat hielp, de vlammen doofden. En niemand had zich druk gemaakt. Behalve de honden en die rare Hollander op het dak.

2 gedachten over “Van het dak af gezien

  1. Goed om te weten… als ik hier eens een brand ontdek, zal ik voortaan niet de brandweer maar het plaatselijk asiel bellen om even een kudde hot dogs te leveren!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s